Színházi előadások csütörtök esténként a nappalinkban

November 12-től a saját otthonunk kényelméből élvezhetünk előadásokat több budapesti színház repertoárjából, méghozzá kiváló minőségben. A SzínházTV néven induló új, kifejezetten színházi előadások közvetítésére induló, streamingszolgáltató platformon minden csütörtökön 19.00 órától kezdődnek a produkciók, amelyek utána 24 órán keresztül elérhetők maradnak.

SzínházTV néven indul el november 12-én este egy teljesen új, online színházi streamingszolgáltató platform, amelynek segítségével a nappalink kényelméből élvezhetünk színházi előadásokat, méghozzá tökéletes minőségben. Ugyan az élő színházi élmény varázsát ez az új szolgáltatás nem tudja kiváltani, a bezártság heteiben kiváló alternatívát szolgáltat a kulturális élményekre vágyóknak, méghozzá megfizethető módon. A platformon a produkciók a valós, élő előadást követően még 24 órán keresztül lesznek elérhetőek, így egy egész napon keresztül visszanézhető, ha éppen lemaradnánk az este hetes kezdésről.

Színházi előadások csütörtök esténként a nappalinkban
Keresztes Tamás az Egy őrült naplója c. előadásban (Fotó: ACG Group)

Az élőben közvetített előadások jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház repertoárjából kerülnek ki, ez persze a továbbiakban várhatóan még több teátrum előadásaival fog bővülni. A közvetítések egységesen, csütörtökönként este 19.00 órakor kezdődnek, a virtuális jegyek pedig jelenleg 3900 forintba kerülnek, amelyet a SzínházTV felületén, könnyen és gyorsan tudunk befizetni egészen a kezdésig.

A teljes szolgáltatás a minőséget helyezi fókuszba, így a rendelkezésre álló legmodernebb technológiával közvetíti az előadásokat. A felvételek hat kamerával történnek, amelyek mindegyike 4K Ultra HD minőségben rögzíti a történéseket – ezzel biztosítva az élőhöz leginkább hasonlító élményt. A közvetítések megkezdése előtt a nézők az aktuális előadáshoz kapcsolódóan egy pár perces bevezetőt is láthatnak, a szünetben pedig kulisszatitkokat ismerhetnek meg egy nagyjából 20 perces beszélgetés során. Az üzemeltetők emellett azt is tervezik, hogy a jövőben fórumokat is szerveznek majd, ahol a nézők a közvetítések megtekintését követően beszélgethetnek egymással, az alkotókkal és színészekkel. Ez minden bizonnyal pedig további exkluzív tartalmakkal is kiegészül majd.

Színházi előadások csütörtök esténként a nappalinkban
Részlet a Katona József Színház Jeanne d’Arc c. előadásából (Fotó: Katona József Színház)

A közvetítések háziasszonyt is kapnak, méghozzá Kovács Patrícia színművész személyében. „Nagyon nagy kihívás, hogy én lehetek a SzínházTV háziasszonya és bevezethetem a nézőket a színházak világába. Izgalommal és lelkesedéssel várom a munkát, hiszen a streamingszolgáltatás újdonság mindannyiunk számára. Fantasztikus ötletnek tartom eljuttatni az előadásokat és a magyar kultúrát mindenki otthonába Amerikáról Ausztráliáig” – nyilatkozta az utóbbi időben a Belvárosi Színházban játszó színművész.

A SzínházTV tervezett műsora jelenleg hat előadást foglal magába, ezeken felül a Határátlépések és a Hogy szeret a másik c. előadásoknak még nincs meghirdetett időpontja. A pontos dátumok a következők:

2020. november 12. 19:00 – Egy őrült naplója

2020. november 19. 19:00 – New York-i komédia

2020. november 26. 19:00 – Hatan pizsamában

2020. december 10. 19:00 – Jeanne d’Arc

2020. december 17. 19:00 – Second Life, avagy Kétéletem

2020. december 26. 19:00 – A szőke ciklon

A közvetítéseket a SzínházTV oldalán lehet megtekinteni, de érdemes követni a Facebook és Instagram oldalaikat is a további előadásokért!

Színházi előadások csütörtök esténként a nappalinkban
Részlet A szőke ciklon c. komédiából (Fotó: Játékszín)