Színházi előadások csütörtök esténként a nappalinkban

Színházi előadások csütörtök esténként a nappalinkban

November 12-től a saját otthonunk kényelméből élvezhetünk előadásokat több budapesti színház repertoárjából, méghozzá kiváló minőségben. A SzínházTV néven induló új, kifejezetten színházi előadások közvetítésére induló, streamingszolgáltató platformon minden csütörtökön 19.00 órától kezdődnek a produkciók, amelyek utána 24 órán keresztül elérhetők maradnak.

SzínházTV néven indul el november 12-én este egy teljesen új, online színházi streamingszolgáltató platform, amelynek segítségével a nappalink kényelméből élvezhetünk színházi előadásokat, méghozzá tökéletes minőségben. Ugyan az élő színházi élmény varázsát ez az új szolgáltatás nem tudja kiváltani, a bezártság heteiben kiváló alternatívát szolgáltat a kulturális élményekre vágyóknak, méghozzá megfizethető módon. A platformon a produkciók a valós, élő előadást követően még 24 órán keresztül lesznek elérhetőek, így egy egész napon keresztül visszanézhető, ha éppen lemaradnánk az este hetes kezdésről.

Keresztes Tamás az Egy őrült naplója c. előadásban (Fotó: ACG Group)

Az élőben közvetített előadások jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház repertoárjából kerülnek ki, ez persze a továbbiakban várhatóan még több teátrum előadásaival fog bővülni. A közvetítések egységesen, csütörtökönként este 19.00 órakor kezdődnek, a virtuális jegyek pedig jelenleg 3900 forintba kerülnek, amelyet a SzínházTV felületén, könnyen és gyorsan tudunk befizetni egészen a kezdésig.

A teljes szolgáltatás a minőséget helyezi fókuszba, így a rendelkezésre álló legmodernebb technológiával közvetíti az előadásokat. A felvételek hat kamerával történnek, amelyek mindegyike 4K Ultra HD minőségben rögzíti a történéseket – ezzel biztosítva az élőhöz leginkább hasonlító élményt. A közvetítések megkezdése előtt a nézők az aktuális előadáshoz kapcsolódóan egy pár perces bevezetőt is láthatnak, a szünetben pedig kulisszatitkokat ismerhetnek meg egy nagyjából 20 perces beszélgetés során. Az üzemeltetők emellett azt is tervezik, hogy a jövőben fórumokat is szerveznek majd, ahol a nézők a közvetítések megtekintését követően beszélgethetnek egymással, az alkotókkal és színészekkel. Ez minden bizonnyal pedig további exkluzív tartalmakkal is kiegészül majd.

Részlet a Katona József Színház Jeanne d’Arc c. előadásából (Fotó: Katona József Színház)

A közvetítések háziasszonyt is kapnak, méghozzá Kovács Patrícia színművész személyében. „Nagyon nagy kihívás, hogy én lehetek a SzínházTV háziasszonya és bevezethetem a nézőket a színházak világába. Izgalommal és lelkesedéssel várom a munkát, hiszen a streamingszolgáltatás újdonság mindannyiunk számára. Fantasztikus ötletnek tartom eljuttatni az előadásokat és a magyar kultúrát mindenki otthonába Amerikáról Ausztráliáig” – nyilatkozta az utóbbi időben a Belvárosi Színházban játszó színművész.

A SzínházTV tervezett műsora jelenleg hat előadást foglal magába, ezeken felül a Határátlépések és a Hogy szeret a másik c. előadásoknak még nincs meghirdetett időpontja. A pontos dátumok a következők:

2020. november 12. 19:00 – Egy őrült naplója

2020. november 19. 19:00 – New York-i komédia

2020. november 26. 19:00 – Hatan pizsamában

2020. december 10. 19:00 – Jeanne d’Arc

2020. december 17. 19:00 – Second Life, avagy Kétéletem

2020. december 26. 19:00 – A szőke ciklon

A közvetítéseket a SzínházTV oldalán lehet megtekinteni, de érdemes követni a Facebook és Instagram oldalaikat is a további előadásokért!

Részlet A szőke ciklon c. komédiából (Fotó: Játékszín)