Budapesten is új korlátozások lépnek életbe

A COVID-19 járvány sajnos megakadályozza, hogy a következő hónapokban személyesen találkozzunk Budapesten. Mi, a Budapest Brand Zrt. csapata minden erőnkkel arra készülünk, hogy a járványt követően fővárosunk újra teljes szépségében, sokszínűségével, biztonságosan és egészségesen fogadja vendégeit. Addig is engedd meg, hogy felhívjuk figyelmedet az alábbi új tudnivalókra, korlátozásokra:

  1. A legfontosabb: 20.00 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van. Felmentést csak a munkába járók kapnak, amiről igazolást kell felmutatniuk.
  2. Minden gyülekezés tilos, rendezvényeket nem szabad tartani. Zárva vannak az éttermek (házhozszállítás megengedett), színházak, fitnesztermek, uszodák, mozik, múzeumok, állatkertek. A sportesemények zárt-kapusak. Az otthoni rendezvényeken, családi eseményeken is legfeljebb tízen vehetnek részt. Esküvőket csak lakodalom nélkül és csak a szoros családtagok és a tanúk részvételével szabad megtartani. A temetések legfeljebb 50 főig engedélyezettek.
  3. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, kizárólag üzleti célból érkező vendégeket.
  4. A szabadidős egyéni sportok engedélyezettek, a csapatsportok már nem: a Margitszigetre vagy a Normafához lehet menni futni, de a Városligetben (vagy bárhol máshol) focizni, kosárlabdázni vagy más csapatsportot űzni tilos.
  5. Az üzleteknek, fodrászatoknak és hasonló kisipari szolgáltatóknak 19.00 órakor be kell zárniuk.

Találkozzunk mihamarabb az egészséges és biztonságos Budapesten!

Vigyázzunk egymásra!

a Budapest Brand Zrt. csapata

Borítókép: Soós Bertalan