Adventi naptár – december 1.

December 1-24. között különleges adventi kalendáriummal készültünk nektek! A várakozás minden napján kinyitunk egy újabb ablakot virtuális naptárunkon, amin belül egyedi ajándékokat találhattok. Az első ilyen ajándékunk egy eddig nem látott felvétel a Budapesti Fesztiválzenekar Bartók-koncertjéről!

A Budapesti Fesztiválzenekart 1983-ban alapította Fischer Iván és Kocsis Zoltán. Azóta az együttest a világ legfontosabb zenekarai között tartják számon, a legutóbb éppen a BBC által kiadott, Classical Music c. online magazin válogatta a világ 10 legjobb zenekara közé.

A BFZ emellett méltán híres hazai körökben arról is, hogy kifejezetten innovatív megközelítéssel tart klasszikus zenei koncerteket és sorozatokat. Műsorukban rendkívül színes programok szerepelnek az Autizmusbarát kakaókoncertektől kezdve a Titokkoncerteken keresztül a hátrányos helyzetű gyerekeket integráló TérTáncKoncertekig. A fiatal felnőttek körében pedig évek óta teltházas sikere van az éjszaka közepén megrendezett Midnight Music sorozatuknak.

A fenti videó a BFZ egy korábbi koncertjén készült a Müpa nagytermében, ahol Bartók legizgalmasabb darabjait játszották. Ennek a műsornak a felvételéből kaptuk meg az adventi naptárunk megnyitásához a Magyar parasztdalok (BB. 107-2.) felvételét, amelyen Fischer Iván vezényli a BFZ művészeit.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand nZrt. idén online rendezte meg a már hagyománynak számító A zene éjszakáját. A programnak az Akvárium Klub adott otthont, ahonnan három minikoncert közvetítését követhették a nézők.

További érdekességekért érdemes ellátogatni a BFZ honlapjára, vagy követni a mindig friss tartalmakkal jelentkező Facebook oldalukat!

Adventi naptár – december 1.
A zene éjszakája 2019-ben az Akvárium Klubban (Fotó: Halmai Gyöngyi)