Adventi naptár – december 18.

Adventi naptár – december 18.

Manu Delago október 21-én tartotta Circadian c. albumának magyarországi lemezbemutatóját az A38 Hajón. A handpan egyik leghíresebb művésze az elmaradt Budapesti Tavaszi Fesztivál helyett a CAFe Budapest közönségét varázsolta el álomba ringató, egyben mélyen energizáló zenéjével, aminek a felvételét most az Énbudapestem olvasói is megnézhetik.

Manu Delago egy 21. században fejlesztett ütőhangszer, a handpan nemzetközi hírű játékosa. Az ausztriai születésű, Londonban élő művész olyan ikonikus művészekkel és együttesekkel dolgozik, mint Björk, Ólafur Arnalds, a Cinematic Orchestra vagy Anoushka Shankar. Az A38 Hajón Circadian című, 2019-ben megjelent lemezének anyagát mutatta be 2020. október 21-én.

Az album írása előtt hónapokon keresztül turnéztam, gyakorlatilag megállás nélkül. Kezdett egybemosódni az álmaimban minden, amit akkoriban átéltem, és elgondolkodtam rajta, milyen sokféle élményt próbál meg feldolgozni az agyunk alvás közben. Tudatosítanom kellett magamban, mennyire fontos szerepet játszik életünkben a minőségi alvás” – idézte fel Manu Delago a lemez koncepciójának forrását.

Előző lemeze, a többszörös díjnyertes Parasol Peak extrém körülmények között született: egy hegyen rögzítették, így élőben nagyon nehéz a felvételhez hűen megszólaltatni. Delago ezúttal olyan zenészeket gyűjtött maga köré, akikkel a Circadian dalai koncertszituációban is kiváló minőségben hangoznak fel.

A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Budapest Brand nZrt. jogelődjének számító Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, illetve az A38 Hajó koprodukciójában valósult meg. A felvétel az A38 Hajón készült.