Adventi naptár – december 8.

Elegetek van a hideg, borongós időből? Inkább a Karibi térségben éreznétek magatokat, ahol csak a koktélok jegesek, a homok meg tűzforró? Akkor dőljetek hátra a napágyakon vagy fotelekben, mert elhoztuk a tökéletes esti időtöltést: a Belau zenekar lemezbemutatóját az A38 Hajóról!

A Belau zenekar október 12-én, az A38 Hajón mutatta be legújabb albumát Colourwave címmel. A koncertet komoly várakozás előzte meg, ugyanis a Kedves Péter vezette formáció eredetileg a Budapesti Tavaszi Fesztiválon mutatta volna be a legújabb nagylemezét – az áprilisi koncertet azonban az erősödő járványhelyzet miatt törölni kellett, a fesztivál minden más programjával együtt.

A formáció azonban októberben, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon újra lehetőséget kapott. Az A38 fedélzetén pedig egy fantasztikus koncert keretében sikerült végre élőben is bemutatni az új albumot. Az energiától vibráló koncertet teljes egészében rögzítette a Budapest Brand stábja, a felvételt pedig ma láthatjátok először – katt a videóra!

A Belau az Island of Promise c. számmal debütált még 2015-ben, amivel azonnal nagyot robbantottak: több filmben és reklámban is hallható volt, illetve számos zenei oldalon került az év dalai közé. A bemutatkozó lemezük Odyssey címmel jelent meg 2016-ban, ami megnyerte „Az év elektronikus zenei lemeze” Fonogram-díjat is.

A Colourwave albumon egyfajta elvágyódással vegyes reményérzetet szólaltatnak meg, amihez elektronikus zenei alapokat használnak. A formáció az alakulásuktól fogva energiától vibráló pozitivitást közvetít a hallgatóság felé, ami sokszor a karibi szigetvilághoz hasonló atmoszférával társul. Üzenetük is könnyen megfogalmazható: törekedjünk a pillanat megélésére, és próbáljunk meg (legalább egy időre) kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből.

A koncert 2020. október 12-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében az A38 Hajóval közös programként, a Budapest Brand nZrt. (korábban: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ) szervezésében valósult meg.