Újra lehet kölcsönözni a Szabó Ervin Könyvtárból – elindult a Cserepont

Bár a szigorú szabályozások miatt a nyitásról még szó sincs, egy ötletes köztes megoldással a könyvkölcsönzésre 2021. február 10-től újra lesz lehetőségünk. 

Fontos, hogy ezeken a pontokon kizárólag előzetesen megrendelt könyveket lehet elvinni, ezért a FSZEK olvasóbarát intézkedésként átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést (maximum 8 példányra). Fontos, hogy csak a könyvekre vonatkozik, más dokumentumokra nem. De jó hír a már minden mesekönyvet oda-vissza felolvasott szülőknek, vagy az otthoni ifjúsági könyveket habzsoló fiataloknak, hogy természetesen a gyerekkönyvek is a kölcsönözhető listán vannak. Az igények leadására 2021. február 8-ától nyílik lehetőség, de a Cserepontokon a beiratkozásra, a kölcsönzött művek visszaadására és tartozások rendezése is lehetőség lesz. A Könyvtár a novemberi bezárás óta beszerzett 13.865 könyvújdonsággal is várja olvasóit.

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Cserepont

A Cserepontokról

A Cserepontok február 10-től normál nyitvatartási időben kölcsönöznek, azzal, hogy a kijárási tilalomra tekintettel minden bibliotéka 18 órakor bezár. Az olvasók számára az utcai várakozás közben kötelező a távolságtartás, illetve maszk viselése. A Könyvtár az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

Könyvtár Budapesten

A pestszentimrei és a csillagtelepi könyvtáraknak otthont adó művelődési házak zárvatartása miatt az ottani olvasók egy másik Könyvtári Cserepontot vehetnek igénybe. A békásmegyeri könyvtárnál – átalakítás miatt – február 17-én indul a szolgáltatás.

Fontos információ, hogy a FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva, a tagságok és kölcsönzések lejáratát ismételten meghosszabbította, így jelenleg csak azoktól kérjük a 2020. november 11-i zárás előtt kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon kölcsönözni szeretnének. A könyvtár tényleges újranyitását követően 30 nap türelmi idő áll majd rendelkezésre a művek visszaadására.

A szolgáltatás részleteiről és a Könyvtári Cserepontok nyitvatartásáról a könyvtár oldalán lehet bővebben olvasni.