Ó, IÓ, CIÓ, VAKÁCIÓ Budapesten – Miller Dávid ajánlásával

Hűsítő csobbanás a szuper strandok és fürdők egyikében, izgalmas múzeumok, kihagyhatatlan látnivalók – így vakációzhatsz Budapesten – Miller Dávid ajánlásával.

A járvány visszaszorulása ellenére számos országba továbbra is kötöttségekkel jár a beutazás, így érdemes sorba venni a lehetséges hazai nyaralási lehetőségeket, és bizony a főváros is van olyan jó alternatíva, mint az – amúgy méltán népszerű – Balaton

Míg az ide érkező külföldiek bakancslistáján első helyen vannak a gyógyfürdők, a jobbnál-jobb gasztroélmények, kulturális programok, különleges városnéző séták, addig a belföldi turizmusban a fővárosba érkező magyarok számára ezek az élmények kimaradnak. 

Nagy valószínűséggel egy idelátogató turista hamarabb megfordul az impozáns Széchenyi fürdőben vagy tölt el egy délután a Nemzeti Galériában mint egy magyar – aminek okaként csak részben a belépőket említik.

Mi az a Budapest Restart kártya?

A belföldi, Budapestre irányuló turizmus fellendítésének fontos lépcsőjeként már tavaly nyáron megjelent a piacon a Budapest Restart kártya, amelynek ajánlatai és szolgáltatásai specifikusan a hazai utazókra lett szabva, és idén még tovább bővült a kínálata. A 37 ingyenes szolgáltatást, 78 kedvezményt és 48 órás BKK jegyet tartalmazó kártya ára összesen 11.490 forint.

Ó, IÓ, CIÓ, VAKÁCIÓ Budapesten – Miller Dávid ajánlásával

Miért szuper választás?

A kedvezmény- és programkártya legérdekesebb újdonsága, hogy az elfogadó szállodák két éjszaka foglalása esetén egy harmadik éjszakát adnak ajándékba a kártya tulajdonosának.

A népszerű, ingyenes strand és fürdőbelépők idén is megmaradtak, a rekkenő hőségben csábító ajánlat, hogy a kártyával egy alkalommal ingyenesen léphetünk be számos budapesti strand egyikébe a Palatinustól a Csillaghegyiig, valamint a Lukács, a Széchenyi, a Rudas és a Gellért gyógyfürdők közül egy kiválasztott helyszínre.

Ó, IÓ, CIÓ, VAKÁCIÓ Budapesten – Miller Dávid ajánlásával
Ó, IÓ, CIÓ, VAKÁCIÓ Budapesten – Miller Dávid ajánlásával

A kártya emellett húsz múzeumba – így például a Magyar Nemzeti Galériába, a Mai Manó Házba, a Vasúttörténeti Parkba, a Ludwig Múzeumba vagy Szépművészeti Múzeumba – biztosít díjmentes belépést.

Ha miénk a kártya, ingyen csodálhatjuk meg Velázquez, Csontváry és Picasso remekeit. De kedvezményesen szórakozhatunk az egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Flippermúzeumban is, ahol a flipperek mellett Space Invaders és retró vurstlis játékok is várnak ránk, vagy akár 25%-kal olcsóbban nézhetjük meg a Várhegy gyomrában rejtőzködő Sziklakórház Atombunkert is.

Ó, IÓ, CIÓ, VAKÁCIÓ Budapesten – Miller Dávid ajánlásával

Emellett további, több tucat programlehetőséget is kínál kedvezménnyel a Restart kártya, egyebek mellett óriáskerekezést az Erzsébet téren, dunai hajózást, buszos városnézést, vagy éppen állatkerti belépőt kínál kedvezménnyel.

Annak érdekében, hogy a kiszemelt helyszínek között gördülékeny legyen a mozgás, minden megvásárolt kártya mellé két darab, 24 óráig érvényes (tehát összesen egy 48 órás) tömegközlekedési bérlet is jár.

A Restart Budapest Kártyáról és a programban szereplő szolgáltatásokról részletesen a hello.enbudapestem.hu oldalon tájékozódhattok, ahol nagyon praktikus módon akár a kedvezmények típusaira – fürdők, múzeumok, programok – és az engedmény mértékére is szűrhettek. A szolgáltatások igénybevételének aktuális feltételei pedig az adott szolgáltatók oldalán olvashatóak.

Ó, IÓ, CIÓ, VAKÁCIÓ Budapesten – Miller Dávid ajánlásával
Ó, IÓ, CIÓ, VAKÁCIÓ Budapesten – Miller Dávid ajánlásával

Úgyhogy kalandra fel, a csak rád vár Budapest, a sok-sok program mellett a megnyitott rakparton is végigsuhanhatsz hétvégente a megújult, szuperolcsó és könnyű MOL Bubival, nézheted a meseszép naplementét a színes padokkal, növényekkel belakott RAKPARTról, és persze fotózkodhatsz – mint Miller Dávid is tette – a legújabb Kolodkó miniszoborral a Szabihídon.