Mit csináljak, hova menjek? Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére

Egyik szemünk sír – hisz ez a nyár utolsó hétvégéje – a másik viszont már inkább nevet, mert most is rengeteg nagyon jó program vár ránk. Ingyenes koncertek, városi fesztiválok tömkelege, könyves raktárvásár, és megannyi éjszakai program az Artmoziktól az Állatkertig. Vessük is bele magunkat a kínálatba!

Budapest BonBon – Kultúrfalatok #2

Éjszakai fürdőzés a Rudasban, vonósnégyes a Szemlő-hegyi- barlangban, kertmozizás a Havannán és a Széchenyi fürdőben, italo disco Újpesten? Augusztus 27-29. között Budapest valamennyi kerületében üdítő élményeket kínál a második Budapest BonBon nyárbúcsúztató programsorozata.

Mit csináljak, hova menjek? Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére
Az első BonBon egy elkapott pillanata, Csorba Lóci (Lóci játszik) a Billog Food Truck előtt.

Péntektől vasárnapig a főváros minden kerületének egy-egy olyan helyszínén találhatunk váratlan és izgalmas meglepetéseket, amelyek ugyan kedvelt találkozási pontok, klasszikusan mégsem számítanak koncerthelyszínnek. 

TE!rézvárosi Fesztivál az Andrássy úton

Tavasszal is már láthattuk, mennyire szuper hellyé válik az Andrássy út, amint megnyitják a gyalogosok számára. Most hétvégén újra teljes szélességében élvezhetjük az ország legszebb sugárútját a TE! Feszt három napja alatt. Fellépnek a kerület színházai – Vígszínház, Opera, de  a szomszédos Örkény is – különböző évadindító produkciókkal, vagy legsikeresebb darabjaikból mutatnak be részleteket, este Parno Graszt, Irie Maffia koncertek, nappal Food Truck Show, civilsátor, gyerekprogramok artisták, kézművesek, játszóház, nyereményjátékok, flashmobok, performanszok kavalkádja várja, nemcsak a kerületieket. 

Mit csináljak, hova menjek? Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére
Fotó: Soós Bertalan
Mit csináljak, hova menjek? Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére
  • MIKOR:  augusztus 27. – augusztus 29. 
  • HOL: Andrássy út
  • Az összes esemény és részletes infók ITT.
  • FONTOS: A rendezvény ingyenes, de a helyszínén kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy tartózkodhat! 

Bakáts feszt a Nehru-parton

Nem csak Terézvárosban pörög a buli a hétvégén, hanem Ferencváros is megtartja a helyi fesztiválját, ám ezúttal a hagyományos Bakáts tér helyett (amit épp felújítanak) a Duna mellé, a Nehru-partra költözött az esemény, illetve a Kálvin tér és a Ráday utca környékére. MÁV Szimfonikus Zenekara emlékkoncertet ad a Covid áldozatai emlékére, de fellép a Felevad duo Müller Péter Sziámival és Kirschner Péterrel, a Firkin, és a hétvégét a Platon Karataev koncertje zárja. Emellett városi séták, kulturális programok, filmvetítések és gyerekprogramok is lesznek. 

Artmozik éjszakája 2021

Ma éjszakára még elcsíphetjük a közelmúlt sikerfilmjeit –  lehet majd még egy kört kérni mindenkinek (aki befér) az Oscar-díjas dánoktól; csatlakozhatunk a szintén aranyszobros Frances McDormandhoz A nomádok földjén; viccesen-romantikusan ellazulhatunk az Űrpikniken, s akár 100 percben is eltölthetünk egy egész évet Salingerrel – ahogy a szervezők írják. Péntektől szombat reggelig ismét fel lehet tenni a karszalagot, hogy a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe termeiben a lehető legtöbb filmet nézhessenek meg az artmozik barátai.

Állatkertek éjszakája 2021

Aki még nem látta volna a szépen cseperedő kiselefántot, Samut, vagy a frissen született, Bonifác névre keresztelt vöröspanda kölyköt, most 27-én egy különleges esti program keretében meglesheti őket. Péntek este egészen éjfélig tart nyitva az Állatkert, ezen idő alatt változatos programokkal – mint a denevérek tánca vagy a fókaest, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal és akusztikus Kaukázus koncerttel várják a látogatókat. 

Mit csináljak, hova menjek? Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére
Fotó: Bartha Dorka

Typo Showroom Summer SALE

Kilenc hónap után újra itt a Palotanegyed különleges vintage boltjának nagy nyári leárazása. A gondosan válogatott ruhák mellett kisebb bulival – itallal és zenével is készülnek, pénteken Siaga hozza magával a lüktetést a Typoba, szombaton pedig a Huszár Straße Kollektíva lesz a felelős a hangulatért. A megszokottnál is több ruhával készülnek, és mindkét nap folyamatosan töltik majd a párezres dobozokat is! 

Mit csináljak, hova menjek? Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére

Libri Kiadói Csoport Raktárvásár

Könyvmolyoknak kötelező program és kihagyhatatlan lehetőség: négy napig nagyon kedvezményes áron válogathatunk a kiadói csoport – a Libri, Park, Helikon, Jelenkor, Kalligram és a Kolibri Kiadó – könyvei között. A kínálatban a Helikon zsebkönyvektől kezdve a diafilmekig találunk csemegéket, a készletet naponta frissítik. 

  • MIKOR: augusztus 26–29., 10-18 óra
  • HOL: 1033 Budapest, Reményi Ede u. 3. (Szentendrei út – Reményi Ede utcánál), a Kaszásdűlő HÉV-állomástól pár lépésre
  • Részletes infók ITT. 

kiskertpiac – ANKERmarket

Eljött a nyár utolsó kiskertpiaca is, ezúttal a terézvárosi Anker közben lesz, amit az ígéretük szerint bezöldítenek Nektek újra virágokkal, növényekkel! A vásáron válogathattok a kiállítók különleges kínálatából, lassulhattok kicsit, az utca teraszain átadhatjátok magatok a gasztronómiai élvezeteknek is. A legkisebbeket pedig 11-kor bábelőadás is várja. 

Mit csináljak, hova menjek? Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére
Fotó: kiskertpiac

Kiemelt kép fotó: Mudra László