Így legyél turista! – programok Budapest szerte a Turizmus Világnapján

Ha szeretnél Ladával járőrözni, ingyen kürtőskalácsot kóstolni, Bambit inni, megszökni Azkabanból, vagy beköszönni Liszt Ferenchez, legyél turista Budapesten a Turizmus Világnapján!

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. A COVID-19 járvány miatt ma különösen fontos az összefogás a turisztikai szakmában.

Így legyél turista! – programok Budapest szerte a Turizmus Világnapján
Fotó: Bódis Krisztián

A Budapest Brand nZrt. szeretné a budapesti turisztikai szolgáltatásokat, attrakciókat népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel, ezért vállalta, hogy weboldalán, közösségi médiafelületein az összegyűjtött eseményeket elérhetővé teszi. 

Amennyiben szeretnél Ladával járőrözni, kürtőskalácsot kóstolni, Bambit inni, megszökni Azkabanból, vagy beköszönni Liszt Ferenchez, megnézni a Seuso kincseket és Róth Miksa ismeretlen kompozícióját (a múzeum igazgatója bemutatásában), nézz körül az alábbi programajánlók között. Idén különösen sok a sétalehetőség: a „Bartók Boulvard”-on, Terézvárosban, a Palotanegyedben, koncerttel és még a leendő idegenvezetőkkel is megismerkedhetünk. Sőt, a Budapesti Őszi Fesztivál sétaprogramjai közül is becsatlakozik egy közösségi performansz, söprögetésnek álcázva. A kulináris élvezetek széles palettája is kiegészíti a kulturális és élmény programokat, a csatlakozó helyszínek listája folyamatosan bővül!

Így legyél turista! – programok Budapest szerte a Turizmus Világnapján
Fotó: Bódis Krisztián

A programok egy része ingyenes, más részük kedvezményes, azonban a legtöbbjük előzetes regisztrációhoz kötött. Minden programra a program meghirdetője regisztrálja az érdeklődőket és gondoskodik az érvényes előírások betartásáról.

Ráadásul a Budapest Brand nZrt. a Turizmus Világnapja alkalmából a 48H Restart Budapest Card városkártyára szeptember 25-30. között online, 20%-os kedvezményes vásárlási lehetőséget kínál. Aki esetleg lemarad a Turizmus Világnapja programjairól, hétvégéjéről, a kétnapos kártyával később is felfedezheti a fővárost!

Kuponkód: Turizmus Világnapja 2021