Sportoljunk Budafok-Tétényben

Budapest XXII. kerülete (Budafok-Tétény) bővelkedik az aktív kikapcsolódási lehetőségekben. Ezek közül szemezgettünk néhányat.

Pumpapálya nem csak bringásoknak

Ha egy kis adrenalinra vágytok, látogassatok el az Elágazás parkba! Kanyarok, hullámok hada vár benneteket, ráadásul nemcsak kerékpárral, hanem rollerrel, gördeszkával vagy bármilyen más, saját erővel hajtott eszközzel is meghódíthatják a bringapark elemeit. A tapasztalataink azt mutatják, hogy időről-időre jó ide visszatérni, és gurulni, ugratni a pályán. Többszöri látogatásunkkor már egészen jól vettük az akadályokat. Ha rendszeresen jöttök majd, azt is megfigyelhetitek, hogy az állóképességetek, mozgáskoordinációtok is rohamos léptekkel fejlődik. 

Sportoljunk Budafok-Tétényben
Elágazás Park / © budafokteteny.hu

Fedett gokart az autózás szerelmeseinek

Éld át a Forma1 világát a Gokart Aréna fedett pályáján! Akár céges rendezvényre, akár születésnapra, legénybúcsúkra is kibérelhető a hely, de egy hétvégi rövidebb családi programnak is tökéletes választás. Mire számítsatok? Egy időről-időre megújuló nyomvonalra, technikás, gyors pályára és rendszeresen karbantartott, profi gokartokra, de az épület 2 szintjén lézerharcra is van lehetőség azok számára, akik a vezetés után még vágynak egy kis izgalomra. A nyugisabb időtöltést kedvelők dartsban, ping-pongban próbálhatják ki magukat.

Sportoljunk Budafok-Tétényben
Gokart Aréna / © gokartarena.hu

Budafok-Tétény jégkorcsoly-pályája

A téli sportok rajongóinak a jégkorcsolyázásról sem kell lemondaniuk a kerületben. A tervek szerint egészen február végéig várja a látogatókat a Budafoki Szomszédok Piaca előtt, a Szieszta Ponton kialakított műjégpálya. Ide reggel és este 8 között jöhettek csúszkálni. A kerületiek számára havonta egyszer ingyenes a belépés, illetve szintén a kerületi gyerekeknek minden vasárnap lehetőséget biztosítanak ingyenes korcsolya-oktatásra is.

Sportoljunk Budafok-Tétényben
Jégpálya / © budafokteteny.hu

Duna-parti lehetőségek

A XXII. kerület egyik legbékésebb része, a Duna-part is tartogat aktív kikapcsolódási lehetőségeket. A Dunafok Szabadidőparkban dimbes-dombos játszótér, kondipark, pár lépésre kosárpálya és focipálya is van. És ami a legjobb: kerültek a parkba a Dunára is kilátást nyújtó építmények, illetve 3 helyen közvetlen vízpartra vezető lejárat is készült, így a játszóterezést, kondizást rögtön egy duna-parti sétával is össze lehet kötni. 

Egyre közeledve a városhatárhoz, de még mindig Budafok-Tétény kerületben maradva, feltárul a Duna-part és annak varázslatos, szinte érintetlen arca. Ha valami igazán különlegesre vágytok, és szeretnétek egy már-már vadonszerű részét is megismerni a fővárosnak, akkor egészen dél felé vegyétek az irányt, és meg se álljatok a Hárosi-öbölnél. Az itt található Hunyadi-sziget (valójában félsziget) és a rajta futó Honvéd-Hunyadi-tanösvény és a NATURA 2000-es területek közé tartozó, teljesen érintetlen ártéri ligeterdejei valódi dzsungelként szippantják be az ide látogatókat. A félsziget a természet értékeinek megóvása, és annak háborítatlansága miatt előzetes egyeztetéssel, hétvégenként, a Honvéd Sporthorgász Egyesület által vezetett séta során látogatható.