Egy fesztivál, ahol a szabadság a főszereplő – vár a második Freeszemle

Független filmesek alkotásai, a Freeszfe hallgatóinak színházi előadásai, beszélgetések, egyetemi előadások, jótékonysági aukció – ez mind rád vár a második alkalommal megrendezett Freeszemlén május 10 és 15 között!  A művészet szabad! alcímet viselő fesztivált a Freeszfe Egyesület szervezi, fő helyszíne a Marczibányi Téri Művelődési Központ lesz.

Sugár Zsófia írása.

A filmes blokkban független alkotók műveit vetítik: Forgács Péter Bibó Breviárium és a Kemény György 80. című filmjeit, illetve Csillag Ádám Dunaszaurusz című dokumentumfilmjét. Láthatod még Szimler Bálint Balaton Method, a Buharov testvérek Az itt élő lelkek nagy része, Hajdu Szabolcs Délibáb és Pálfi György Mindörökké című filmjét is. A vetítések után beszélgetés lesz az alkotókkal.

Egy fesztivál, ahol a szabadság a főszereplő – vár a második Freeszemle
Fotó:Lázár Todoroff

A Best of Freeszfe programban tizennégy vizsgafilmet is levetítenek, amelyeket televíziós műsorkészítő, filmrendező, filmoperatőr hallgatók készítettek. Bemutatkoznak a színházrendező és dramaturg hallgatók is olyan előadásokkal, mint az XX84 című disztópikus revü, A krétakör című előadás, a Dybbuk című héber kabbalista játék, a Leláncolt Prométeusz című zenés lázadástörténet. Különleges helyszínen, a Király Gyógyfürdőben mutatják be a Torkolat című darabot, a Soharóza kórus közreműködésével. Ha pedig egy játszótéri programon vennél részt, akkor az Igen, nem! című interaktív bábkiállításon a helyed.

Egy fesztivál, ahol a szabadság a főszereplő – vár a második Freeszemle

Naponta két kerekasztal beszélgetést, és a Free Egyetem sorozaton egyetemi órákat hallgathatsz meg olyan oktatóktól, mint Gábor György, Majtényi László, Rihay-Kovács Zita, Pál Mónika, Báron György.

A jótékonysági aukción ikonikus tárgyakra licitálhatsz, ha pedig kíváncsi vagy hogyan folyik a képzés a Freeszfe-n, akkor látogass el a szombati nyílt órákra, próbákra a CEU Nádor utcai épületébe.

Éld át, tapasztald meg a művészet szabadságát, gyere el a második Freeszemlére!!!