Kerékpártúra Budapesten 

Pattanj bringára, és fedezd fel a főváros szépségeit egy kerékpártúra keretében! Válogatásunkban rövidebb és hosszabb, könnyedebb és technikásabb útvonalakat is ajánlunk. Az útvonalakat tetszés szerint variálhatjátok, a tervezéshez Budapest kerékpárút térképét ajánljuk, de a komolyabb túrákhoz a részletes útvonaltervet is belinkeltük.

Margitsziget – Kopaszi-gát

Az útvonal egyik nagy előnye, hogy teljes hosszában biztonságosan, kizárólag kerékpárúton teljesíthető. A másik pedig az, hogy a nyeregben ülve mind a pesti, mind a budai oldal fő látványosságai „szembejönnek”.

Kerékpártúra Budapesten 

Kiindulópont a Margit-híd budai hídfője vagy akár a Margitsziget zenélő szökőkútja is lehet. Innen a híd északi oldalán haladó kerékpárútra térve egészen a Rákóczi-híd budai hídfőjéig tekerhettek.

Látványosságok, amiket meglátogathatsz, ha ezt a városi túrát választod:
– Kolodko Mihály Tank miniszobra a Bem rakparton, a Batthyány tér villamosmegálló közelében. Szinte kőhajításnyira tőle a Rubik-kocka, majd a Főkukac miniszobra.
– A Lánchidat kissé elhagyva a Clark Ádám téren a 0. kilométerkő szobra
– Várkert bazár díszes, 19. századi épületegyüttese és teraszai
– A Döbrentei téren Erzsébet királyné szobra

Kerékpártúra Budapesten 

Pihenésképpen akár a több mint 450 éve épült Rudas Gyógyfürdő tetőtéri panorámamedencéjében is megmártózhattok. Az útvonal további részén meglátogathatjátok a Gellért-hegyi sziklatemplomot, hogy az ELTE Lágymányosi Campusa mellett elgurulva kisvártatva a célállomáshoz, a Kopaszi-gáthoz érjetek. 

Csepeli kerékpáros kör

A főként kis forgalmú, aszfaltos közúton, részben murvás vagy földúton haladó, hosszabb, de akár részletekben is teljesíthető kerékpárútvonal fő helyszíne a Csepel-sziget és a Ráckevei-Soroksári Dunaág (Kisduna) mindkét oldala. Ha ezt választod, nemcsak a kerékpározásnak hódolhatsz, de a XXI. kerületnek ezen a részén fürdésre, evezésre és vízimadarak felkutatására is lesz lehetőséged! Részletes leíráshoz klikk ide…

Kerékpártúra Budapesten 

Tekerés Budapest legnagyobb állóvizéhez

Ha a várostól kissé távolabb, a természet lágy ölén tekernétek, akkor kihagyhatatlan túra lehet számotokra a Szilas-patak mellől induló, a Naplás-tavat elérő, innen pedig a Rákos-patakot érintve körbeérő kertvárosi bringatúra. A 26 kilométeres, szintemelkedéssel alig rendelkező utat a Szilas-patak, az ennek mentén elterülő láprétek kísérik hosszan, ami azonnal kizökkent a városi nyüzsi hangulatából, a hab a tortán a Naplás-tó csodálatos növény- és madárvilága, valamint a tó partján 22 m magasra emelkedő Naplás-tavi kilátó! 

Kerékpártúra Budapesten 

Rákos-patak menti bringaút a Dunától a Paskál Gyógy-és strandfürdőig 

Részben csendes, forgalomtól, nagyobb zajoktól mentes vonalon halad sokak kedvelt futó, görkoris útvonala, ahol a két keréken közlekedők is szívesen látottak. Az útvonal mindkét irányban, akár oda-vissza is bejárható, mi ezúttal a Dunától kalauzolunk el egészen a teljes kikapcsolódást nyújt Paskál fürdőig. Aki szeretne egy minden ízében aktív hétvégi programot, annak ez az útvonal telitalálat! 

Ha terepre merészkednél…

Közepesen erős, ugyanakkor változatos terepen futó útvonalra elsősorban terepkerékpározásra alkalmas kétkerekűvel érdemes nekiindulni. A kihívások, az erdei környezet és a pazar városi panorámák kedvelői garantáltan jól fogják érezni magukat a Kolosy tértől induló, a Fenyőgyöngyén majd Hűvösvölgyi úton át haladó és egy nagyobb kaptatóval a Normafáig érő úton, ahol pihenésre és az energiaraktárak feltöltésére több helyen – Fenyőgyöngye, Szépjuhászné, Normafa – is van lehetőség.

Kerékpártúra Budapesten 

A kerékpártúrát Kolosy téri indulással ajánljuk, de gyakorlatilag az említett útvonalon bárhol elkezdhető, a Normafáról pedig több útvonalon is visszatérhetsz a belvárosba. Részletes leíráshoz klikk ide…

Bringatúra lángossal a Rómaira

Ha a budai oldalon dél felé már kalandoztatok, vegyétek az irányt északnak és a Margit-hídtól tekerjetek a Római-partig vagy akár egészen a Lupa-tóig! A tekerést a Rómain akár egy evezéssel, lángosozással is feldobhatjátok, hogy kipihenve az addigi fáradalmakat a hatalmas platánok árnyékát elhagyva a Lupa-szigeten vagy a Lupa-tó partján kialakított „tengerparton” kortyoljatok el egy frissítő italt.

Kerékpártúra Budapesten