Normafa kerékpárral

Ha eddig gyalogosan hódítottátok meg a Normafa környékét, itt az  idő, hogy két keréken is felfedezzétek Budapest tetejét!

A most ajánlott 29 km-es útvonalat hegyikerékpárral akár az egész család teljesítheti. Jó hír, hogy a Normafa könnyebb megközelíthetőségének érdekében – a fogaskerekű mellett – július 3-a, szombattól hétköznap és hétvégén már a 21-es, a 21A és a 212-es buszokra is fel lehet szállni kerékpárral!  

Normafa kerékpárral

Normafa kerékpárral

Ezt a bringás kört egy fárasztó munkanap utáni fejszellőztetés keretében próbáltuk ki először és bizton állíthatjuk, hogy bevált (tulajdonképpen csak egy kicsit hosszabb úton mentünk haza :).

Mi a Kolosy térről indultunk, rögtön szétcsaptuk magunkat a Szépvölgyi úton a Fenyőgyöngye irányába, érintettük a Kecske-hegyi parkolót, az Oroszlános-sziklát és a vitorlázó repteret is. A kisvasút nyomvonalán a Szépjuhásznénál lévő „üvegtigrisben” lazítottunk egy radler-lángos kombóval, majd a János-hegyi úti kaptatón felküzdöttük magunkat Normafára, hogy igazán elégedettek lehessünk a teljesítményünkkel és teljesen kizárjuk gondolataink közül az aznapi munka minden nyűgét. Sikerült!

A túraútvonal leírását, térképet és letölthető tracket itt találjátok…

Hűsölj a hegyen!

Ha inkább gyalogosan szeretnél elmenekülni a hétköznapok és a hőség elől, akkor Kis- és Nagy-Hárs hegyet ajánljuk.

Ebben a leírásban egy sokak által ismert és népszerű kirándulóhelyről fogunk írni, ami két csodálatos kilátó pontot is érint. Hűvösvölgyből fogjuk megmászni a Kis-Hárs-hegyet, majd a Nagy-Hárs-hegyet. Később pedig a Szépjuhászné érintésével fogunk visszatérni Hűvösvölgybe egy nagyon szép erdei ösvényen a Nagyrét érintésével. A túra pedig mind nehézségében, mind pedig időtartamában szabadon variálható, így bőven megérdemli hogy a Budai-hegyek ajánlói közé kerüljön. Túraleírás itt…