Mit kívánsz, Budapest? – Balsai Móni színésznő kilépett a filmvászonról

Az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest minden hónapban megajándékozza egy lakóját. Tizenkét születésnapi kívánság teljesül a tizenkét hónap alatt. Júliusban a Fővárosi Állat- és Növénykertben ünnepelt Kriszta és lánya, Panka, akiknek az izgalmas helyszín mellett Balsai Móni váratlan megjelenése okozott különleges és maradandó élményt.

Ismét egy újabb hónap, ismét egy fergeteges álomszülinap, ezúttal a Fővárosi Állatkertben. Kriszta és Panka egy budapesti anya-lánya páros, akik mindketten júliusban ünneplik születésnapjukat. A kívánságuk az volt, hogy egy izgalmas, ám szokatlan budapesti helyszínen nézhessék meg kedvenc filmjüket, az Ujj Mészáros Károly rendezte Liza, a rókatündért.

Mit kívánsz, Budapest? – Balsai Móni színésznő kilépett a filmvászonról
A Mit kívánsz, Budapest? szülinapja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, Balsai Móni színésznővel
(Fotó: Képszerkesztőség)

Az állatkertben tartott születésnap meglepetésvendége Balsai Móni színésznő volt, a nagysikerű, több Magyar Filmdíjjal is jutalmazott film főszereplője, aki – akárcsak a film tortás jelenetében – ezen az estén is fehér ruhát viselt. A szülinaposok meg is lepődtek, mert nem számítottak a művésznő „színrelépésére”, Móni ugyanis szó szerint a filmvászonról lépett ki, így köszöntötte tortával Krisztát és Pankát.

Mit kívánsz, Budapest? – Balsai Móni színésznő kilépett a filmvászonról
Panka és anyukája, Kriszta szülinapja – Zsiráf örökbefogadás. Hajdú Steve és Hanga Zoltán társaságában (Fotó: Képszerkesztőség)

„Nagyon izgultam, hogy én voltam a meglepetés. Boldog vagyok, hogy örömet szerezhettem, és jó volt látni ezt a csodás anya-lánya kapcsolatot! Sok boldogságot, egészséget, szeretetet kívánok nekik” – mondta a színésznő a meglepetés után, akit igazán meghatott az ünnepség és a kezdeményezés.

Mit kívánsz, Budapest? – Balsai Móni színésznő kilépett a filmvászonról
Balsai Móni a filmvászonról lépett ki (Fotó: Képszerkesztőség)

Az egésznapos program házigazdája Hajdú Steve színész-műsorvezető volt, aki gitárszólójával teremtett jó hangulatot a városnéző buszon, amivel a családtagok és a barátok, valamint a két ünnepelt a helyszínre érkezett. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a vendégeket körbevezette az állatkerti sétán, és érdekességeket mesélt a kertben található különböző állatokról. Az ünnepeltek két zsiráfot – stílusosan anyát és lányát – fogadhattak örökbe, az Alapítvány a Budapesti Állatkertért jóvoltából. Végül a gyönyörű japán kertben hangulatos vacsora várta az egész csapatot.

Boldog szülinapot, Kriszta és Panka!

Mit kívánsz, Budapest? – Balsai Móni színésznő kilépett a filmvászonról
Hajdú Steve, a hangulatfelelős házigazda (Fotó: Képszerkesztőség)

A kertmozis filmvetítés a Budapest Film jóvoltából valósult meg.

A Budapest 150 emlékév összes programja megtalálható a 150.budapest.hu oldalon.