Lánchíd Fesztivál

Lánchíd Fesztivál

Az első számú szimbólum, ami összeforrt a város nevével, és ami összeköti Budapestet a lakóival: a Lánchíd. Az idén 150 éves Budapest ingyenes fesztivállal köszönti a felújított Lánchidat a Clark Ádám téren. Szeptember 16-án többek között Nagy Ervin, Péterfy Bori, Vecsei H. Miklós, Pásztor Anna, Radics Gigi és Király Viktor is fellép a hídavató bulin, de változatos gyerekprogramok és történeti kiállítás is várja az érdeklődőket.

Méltó ajándékot kapott 150. születésnapjára Budapest: a megújult Széchenyi Lánchidat. A felújítási munkálatokat az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban fejezték be, így a fővárosiak már augusztus elején visszakapták Budapest ikonikus hídját. Szeptember 16-án pedig egynapos ingyenes fesztivállal ünnepelhetjük a főváros szimbólumát. A budai hídfőnél, a Clark Ádám téren egész este népszerű hazai előadók lépnek fel, akik Budapestről szóló dalokat adnak elő.

A 19:30-kor kezdődő koncert házigazdája Szabó Simon színész-műsorvezető lesz, a fellépők előtt pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszönti majd a közönséget. Az előadók között olyan népszerű művészekkel találkozhatunk, mint Nagy Ervin, Péterfy Bori, Dés László, az Irie Maffia, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Lábas Viki és Pásztor Anna.

A fellépők: Péterfy Bori, Irie Maffia, Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Deniz és Orsovai Reni, Quartzbox, Random Trip, Dés László, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, Sör és Fű, Pásztor Anna, Ham Ko Ham, Hősök, Szebényi Dániel, Wunderlich József és Ember Márk.

A koncert előtt és után DJ szórakoztatja a közönséget, napközben pedig a Pesti Alsó Rakparton 10:00-18:00 óráig a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenes gyerekprogramok és Lánchíd történeti kiállítás vár mindenkit a Valyo állandó programjai mellett. Az ÉnBudapestem applikáció hoszteszei is várnak minden érdeklődőt az online kedvezménykártya lehetőségeivel kapcsolatban.

További részletek és a teljes program a Lánchíd fesztivál Facebook eseményében található.

A Budapest 150 összes programja megtalálható a 150.budapest.hu oldalon.