Senki sem érti, hogy mi történik!

Senki sem érti, hogy mi történik!

Aki meg érti, az nem mondja, hogy ami történik, az miért történik. Májusban a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatos tanulói és szüleik levelet kaptak. Eszerint a gimnázium megszakítja a kapcsolatot a budapesti Keleti István Alapfokú Művészeti Iskolával és Szakgimnáziummal. Ehelyett a zenei profillal bíró, de alapfokú művészeti iskolának számító Lajtha László iskolával kezd együttműködést. A szülők kiborultak, a Szentesen végzett hírességek közös levelet írtak. A levelet aláírta Szávai Viktória, Szekeres Adrienn, Zsédenyi Adrienn, Alföldi Róbert, Gáspár Sándor, Gáspár Tibor, Nyáry Krisztián… nagyon sokan, akik Szentesen tanultak és akik aggódnak a szentesi drámatagozatért. A Budapest Te+Én Podcast Jakubeczné Illich Alízzal, a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium, vagyis a KIMI igazgatójával próbálta kibogozni a szálakat. A hallgatókra bízzuk, hogy sikerült, vagy sem.

Ami azonban biztos: aki meghallgatja az adást, megismerheti a KIMI-t és és elkötelezett pedagógusgárdáját.

Mi a KIMI erőssége?

Azt gondolom, hogy a Magyarországon jelenlévő színészképző helyek közül a KIMI az, amely leginkább drámapedagógiai alapokon nyugvó oktatást nyújt. Minket mindig megtalálnak azok a gyerekek, akiknek erre a képzésre van szükségük.

Jakubeczné Illich Alíz

Milyen gyereknek van ilyen oktatásra szüksége? És kinek nem?

Vannak olyan gyerekek, akik színpadra születtek, oda vágynak, elég szakmai alapokat adni nekik. Nem kell őket terelgetni. Nálunk nagyon sok a helyét kereső fiatal, aki bizonytalan magában. Nem tudja, hogy erre van-e szüksége, vagy nála a színpad csak tévút. Mi segítünk. Nálunk már a felvételi is olyan, hogy csupa mosolygó fiatal jön ki a teremből.

Akkor itt nem versenylovakat neveltek…

Nagyon nem. Van ki színész lesz. De lesznek boldog óvónénik, tanárok is. Akik hozzánk járnak azok élményeket kapnak. Tanulhatnak Bezerédi Zoltántól, Spolarics Andreától. Kővári Katalintól. Embernek tanulnak.

PODCAST – Hallgasd meg!

Mit lehet még megtudni a podcastból:

Arról, hogy konkrétan mi történt? Mindent és semmit.