Hola Budapest

¡Hola Budapest!

Budapestre jön egy kis Spanyolország! Idén ősszel a spanyol zenéké és táncoké, a gasztronómiai, művészeti és a kulturális élményeké a főszerep a Palotanegyedben. Ismerd meg az ¡Hola Budapest! spanyol-magyar fesztivált!

Időpont: 2023. szeptember 30. – október 1.

Visszaállítás
 • ¡Hola Budapest!

  La Bejazz és Borbély Mihály és barátai koncert

  2023. szept 30.
  20:30 Mixát (1088 Budapest, Krúdy utca 7.)
  Zene

  Hallgasd meg a nemzeti zenei hagyományokra épülő jazz spanyol és magyar képviselőit!

  A La bejazz állandó zenei társulat, a jelentős flamenco hagyományairól ismert sevillai Marchenából származnak. Az együttes 2008-ban alakult, és eddig hat albuma jelent meg:  a "Plaza Arriba", a "Danza de los gitanos", a "Sueño Andaluz", a "Fuente de las lágrimas", a "Raíces" és nemrég, 2023 március 23-án mutatták be a "Tierra de luz" címűt. Az utóbbi három lemez producere Schimun Murk.

  A társulat útja Andalúziában kezdődött, majd a Flamenco Biennálén, a Nemzetközi Jazzfesztiválon, az egyetemen, az andalúziai színházakban, a tartományi kirendeltségen át folytatódott, egyre bővítve a kört. Napjainkban már egész Spanyolországban, sőt külföldön is gyakran koncerteznek. A La Bejazz-szel a flamenco világának leegismertebb művészei működtek együtt, mint José Mercé, Esperanza Fernández, Vicente Soto "Sordera", Raimundo Amador, Enrique de Melchor, Falete, Perrate.

  Borbély Mihály legújabb formációja különleges hangszerösszeállítású együttes a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozog. Kamarazenei igényességű, egyszer melankolikus és elgondolkodtató, máskor vibráló és sodró lendületű improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán zenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárszenei elemekkel.

  A koncert végén a két zenekar közös, egymásra építkező játékát is hallhatja a közönség.

  A zenekar tagjai:

  Borbély Mihály - fúvós hangszerek

  Lukács Miklós - cimbalom

  Barcza Horváth József - bőgő

  Farkas Zoltán ‘Batyu’ - tánc, dob, gardon

 

¡Hola Budapest!