Kóborlás Budapest utcáin

Dorkó Dániel fotográfus Kóbor képek címmel rendez analóg technikával készült fotókiállítást utcafotóiból a Budapest Projekt Galériában 2019. szeptember 5-től október 19-ig. A kiállítás a Városháza Kiadó gondozásában, a Csak képek sorozat részeként megjelenő fotóalbum bemutatásával egy időben kerül megrendezésre.

Erős fekete-fehér inspirációk, kontrasztok világa ez, melyek belső utazásra invitálják a nézőt. Élményt kínál, elmerülni ezekben a furcsa, idegen, vagy éppen ismerős budapesti hangulatokban, emlékekben. Kóboroljunk a négy fal között Budapest utcáin miközben reflektálhatunk a látottakra, válaszokat, vagy még inkább újabb kérdéseket találva. A képek erénye ugyanis, hogy nem próbálják megmagyarázni a látottakat, nem foglalnak állást, csak sodródnak egy véget nem érő utazásként. A kiállítás teljesen analóg technikával készült, a filmek előhívását és a papírképek nagyítását mind saját kezűleg végezte a művész, ezzel is felelősséget vállalva a teljes alkotói folyamatért.

Dorkó Dániel fotográfus 1987-ben született Budapesten, 2008 óta dolgozik szabadfoglalkozású portré fotósként. Az évek során, miközben számtalan magyar és külföldi magazinnak és vállalatnak készített felvételeket, közel 25 országában dolgozott, rendszeresen tölt időt Párizsban. Emellett kötetekben is megjelennek fotói. Saját műtermében folyamatosan kísérletezik a világítással, beállításokkal, technikákkal. A magyar képző- és előadóművész közösség számos tagjáról készít portrékat. A MÚOSZ fotóriporter képzésének elvégzése mellett művészettörténet szakirányú diplomát is szerzett, négy nyelven beszél.

Megnyitó esemény: https://bit.ly/2Pg2ahQ
Budapest Projekt Galéria: https://www.facebook.com/budapestprojektgaleria