Rendhagyó installáció a szolidaritás jegyében

Ki ne ismerné a közlekedési lámpa sárga jelzését? A villogó sárga egyrészt azt jelenti, hogy üzemen kívül van a lámpa, valamint egy jelzés a várakozásra, míg eldől, pirosra vagy zöldre vált-e. Menj vagy maradj, igen vagy nem. A kampány célja ezt a várakozó álláspontot érzékeltetni, amit mindannyian érzünk most, a koronavírus idején.

A bábszínházi közegben is aktívan alkotó Márkus Sándor célja ezzel az installációval, hogy vizualizálja a várakozás érzését. A világban kialakult járványügyi helyzetben most mindenki a bőrén tapasztalja a várakozás nehézségét. A művész szerint használjuk ezt az időt arra, hogy elmerüljünk magunkban egy kicsit, és ha ennek vége, akkor emlékezzünk a várakozás érzésének nehézségére.

Rendhagyó installáció a szolidaritás jegyében

A kezdeményezés mellé olyan partnerek álltak, mint a Budapesti Történeti Múzeum, a Budapest Bábszínház, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Katona József Színház, a Hajas László Szalon, a Béla bár, a Központ, valamint a NENESZ segítségével az MTK Budapest labdarúgó klub. Zenészként csatlakozik még a kampányhoz a jelenleg is rendszeresen online szobakoncerteket adó iamyank, független színészként pedig Nagy Dániel Viktor.

Az installáció a fentiek mellett szolidaritást vállal mindazon intézmények mellett, akik a jelen helyzetben „üzemen kívül vannak”. Jellemzően ezek a kulturális-, a szórakoztató-, a vendéglátóipar, valamint a turizmus képviselői.

Aki csatlakozni szeretne a kampányhoz, az még megteheti, mivel a szervezőknek vannak még kihelyezhető lámpáik!

Jelentkezni a sankoart@sankoart.hu email címen lehet.

A projekt kurátora és producere: Barna Judit Annamária

A lámpák felkapcsolásának időpontja: 2020. április 28. 19:00

Lekapcsolás: 2020. május 2.

„A világ most egy sárgán villogó közlekedési lámpa. Mi csak állunk előtte és várunk, várunk és reménykedünk, De legalább együtt vagyunk.”

A kampány videója: https://youtu.be/5j4QPZfoPIs

A kampány eseménye: https://www.facebook.com/events/258832038839762/