Lehetsz te is Hős(Pincér)!

„Három kattintás, hogy segítséget KAPJ, három kattintás, hogy okosan ADJ!”

Ezzel a szlogennel indult el a HősPincér projekt, vagyis a hospincer.hu, ami a járvány okozta gazdasági válságra kíván választ adni. Sokak vesztették el a munkájukat, élték fel tartalékaikat és kerültek nehéz helyzetbe az elmúlt időszakban. Vannak olyanok, akiknek még az alapvető élelmiszerek beszerzése is gondot okoz.

Lehetsz te is Hős(Pincér)!

A HősPincér ötletgazdája, Mezős Balázs felismerte, hogy széleskörű társadalmi összefogásra van szükség ahhoz, hogy segítséget kaphassanak azok, akik mindennapi gondokkal küzdenek. Az online platform őket és a segíteni tudó és vágyó embertársaikat köti össze. (Hiszen sokunknak épp az a gondja, hogy nem tudjuk hol, kinek és miben tudnánk segítő kezet nyújtani, pedig szeretnénk jót és jól adni.)

Az oldal egy egyszerű regisztráció után elérhetővé teszi az alapjául szolgáló térképet, ami megmutatja, hogy ki az, aki a közelünkben tud nekünk segíteni, vagy éppen bajban van.  A segítségkérő személye pedig mindvégig anonim marad, az csakis a segítő számára lesz nyilvánvaló.

Az oldal már a tesztidőszak alatt bebizonyította létjogosultságát: sokan kértek és kaptak segítséget. Köztük egy édesanya, akinek mosóporra volt szüksége, vagy egy idősebb hölgy, aki három napi élelemet kapott az egyik – az oldalon regisztrált – hétköznapi HősPincértől. 

A weboldal itt , facebook oldaluk pedig itt érhető el.

Ha teheted, legyél Te is Hős(Pincér), vagy kérj segítséget most!

A projekt Császári Flóra, Mezős Balázs és Sikó Bálint közös összefogásának eredménye.

Fotókredit: HősPincér