Merre tart a Nagykörút? Kérdőív a a jövőről – eremények

A Fővárosi Önkormányzat célja egy egészségesebb, biztonságosabb, tisztább és zöldebb, azaz élhetőbb Budapest megvalósítása – melynek egyik fontos helyszíne a Nagykörút.

A Nagykörút fejlesztése túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a Főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, melynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni, vagy épp boltot üzemeltetni.

Célunk, hogy a tervezés a szakmai és civil szervezetek és az érintettek folyamatos bevonásával és tájékoztatásával valósuljon meg. A tervezési folyamat 2020. őszén indul és 2021. tavasz végére készül el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat. A tervezési folyamatról további részleteket ebben a cikkünkben találsz.

Merre tart a Nagykörút?  Kérdőív a a jövőről – eremények
Fotó: Soós Bertalan

Hogyan lehet bekapcsolódni a fejlesztési koncepció kidolgozásába?

Október 27-től november 11-ig tartottaz első online kérdőív a Nagykörút jövőjével kapcsolatban. Ez idő alatt több, mint 4200-an mondták el, hogy milyennek képzelik el a Nagykörút jövőjét. Az eredmények ide kattintva érhetőek el.

Első online kérdőívünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen jó dolgokat és problémákat látsz a Nagykörúton, illetve szerinted milyennek kéne lennie a körútnak a közeljövőben?

A válaszok alapján alakítjuk a Nagykörút megújítására vonatkozó koncepciót, és a tervezés későbbi fázisában a konkrét elképzelésekről is elmondhatod majd a véleményedet. Te milyennek képzeled a Nagykörút jövőjét? Hogyan felelhetne meg a XXI. századi igényeknek Budapest egyik legjellegzetesebb városi útvonala?

A folyamatban várjuk szakmai és civil szervezetek jelentkezését is, erről külön cikkben olvashatsz bővebben.