Kerékpáros metrópótló kampány indul kedden az M3 metró vonalán

Kerékpáros metrópótló kampány indul kedden az M3 metró vonalán

A Magyar Kerékpárosklub kedden rendhagyó bringás reggelivel indítja el az M3 metró lezárásához kapcsolódó metrópótló kampányát a Kálvin téri MOL Bubi gyűjtőállomásnál.

A Magyar Kerékpárosklub közleménye.

A kerékpár télen is a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb közlekedési eszköz, amellyel nemcsak a dugókat, hanem a fertőzésveszélyt is könnyen el lehet kerülni. A Magyar Kerékpárosklub már a korábbi metrólezárásokkor is sikeresen kampányolt a biciklis metrópótlás mellett, ezért a belvárosi szakaszon szintén szeretné bemutatni, milyen útvonalakon a legegyszerűbb kerékpárra váltani.

Biciklis reggeli ősszel a Gellért téren. (Fotó: Soós Bertalan)

Úgy gondoljuk, hogy a városközpontban a legversenyképesebb alternatíva a kerékpár, és ezt a kiterjedt kerékpársáv- és kerékpárosbarát utcahálózat a kezdőknek is vonzóvá teszi.

A kampányban plakátokon, videókon, térképekkel, egy erre készített honlappal, social media akciókkal és oktatóprogramokkal segítünk az egyszerű, gyors és egészséges közlekedési alternatívát kereső budapestieknek.

A kampány indításaként 7:30-tól  higiénikusan csomagolt reggelit osztunk az arra kerékpározóknak.  A vírushelyzetre tekintettel senkit sem kérünk arra, hogy megálljon.