Kerékpáros metrópótló kampány indul kedden az M3 metró vonalán

A Magyar Kerékpárosklub kedden rendhagyó bringás reggelivel indítja el az M3 metró lezárásához kapcsolódó metrópótló kampányát a Kálvin téri MOL Bubi gyűjtőállomásnál.

A Magyar Kerékpárosklub közleménye.

A kerékpár télen is a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb közlekedési eszköz, amellyel nemcsak a dugókat, hanem a fertőzésveszélyt is könnyen el lehet kerülni. A Magyar Kerékpárosklub már a korábbi metrólezárásokkor is sikeresen kampányolt a biciklis metrópótlás mellett, ezért a belvárosi szakaszon szintén szeretné bemutatni, milyen útvonalakon a legegyszerűbb kerékpárra váltani.

Kerékpáros metrópótló kampány indul kedden az M3 metró vonalán
Biciklis reggeli ősszel a Gellért téren. (Fotó: Soós Bertalan)

Úgy gondoljuk, hogy a városközpontban a legversenyképesebb alternatíva a kerékpár, és ezt a kiterjedt kerékpársáv- és kerékpárosbarát utcahálózat a kezdőknek is vonzóvá teszi.

A kampányban plakátokon, videókon, térképekkel, egy erre készített honlappal, social media akciókkal és oktatóprogramokkal segítünk az egyszerű, gyors és egészséges közlekedési alternatívát kereső budapestieknek.

Kerékpáros metrópótló kampány indul kedden az M3 metró vonalán

A kampány indításaként 7:30-tól  higiénikusan csomagolt reggelit osztunk az arra kerékpározóknak.  A vírushelyzetre tekintettel senkit sem kérünk arra, hogy megálljon.