Adventi naptár – december 3.

Adventi naptár – december 3.

Adventi naptárunkban december során számos olyan videót is megosztunk veletek, amelyek az idei egyik legfontosabb eseményünkön készültek. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon forgatott videókat eddig máshol nem láthattátok, most pedig nagyon jó szórakozást kívánunk hozzájuk!

Elsőként a fiatal és kivételesen tehetséges magyar énekesnő, Дeva, azaz Deva koncertjét láthatjátok. Takács Dorina 19 évesen indította el szólókarrierjét, miután számos zenei, színházi produkcióban működött közre. A dalokat ő írja, producereli és adja elő. 777 című kislemezének saját maga tervezett lemezborítót. A Д mint Dorina az előadó nevéből ered, Eva pedig utalás az első nőre a Földön.

Debütáló kislemeze 777 címmel a Zságer Balázs által 2020-ban alapított Move Gently Records kiadó első kiadványa. A kiadó így jellemzi az albumot: „Egy ősi földre kalauzol bennünket. Az atmoszferikus lágy hangok, a selymesen pulzáló bassline és a többszólamú mantrák a magyar népdalok varázslatos szövegeivel vannak megfűszerezve: a csaknem hat perces szerzeményt nyitó énekhangokhoz apránként társul a finom, puha elektronika és a tribal-világzenei hangszerelés, a hazai folk dallamvilágát klubzenei ritmusokkal vegyítve.”

A lenti videón most ti is szinte testközelből élvezhetitek Deva 2020. október 12-i koncertjét az A38 Hajóról. Dőljetek hátra a fotelben és hagyjátok, hogy az elektronika és az énekesnő csodálatos hangja magával sodorjon benneteket!

A koncert 2020. október 12-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében az A38 Hajóval közös programként, a Budapest Brand nZrt. (korábban: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ) szervezésében valósult meg.