Elhunyt Brády Márton, számtalan legendás budapesti koncert szervezője

Elhunyt Brády Márton, számtalan legendás budapesti koncert szervezője

Koronavírusban elhunyt Brády Márton, az elmúlt évtizedek számtalan jelentős budapesti koncertének szervezője. Az általa alapított nemzetközi koncertügynökség, a ShowTime Budapest hozta el például 1995-ben Magyarországra a Rolling Stonest.

A koncertszervezés mellett Brády hozta létre a Ticket Expresst is, amely hamar meghatározó szereplő lett a budapesti (és a hazai) jegyértékesítésben. Cégének első nagy dobása az 1995-ös Rolling Stones koncert volt.

Fotó: Képes Európa/1995

„Fennállása óta, vagyis több mint harmincéves pályafutása során először koncertezik Budapesten a Rolling Stones. „Szia, Budapest!” – kiáltotta Mick Jagger, s ez a merőben szokványos gesztus sokaknak már önmagában is külön jelentéssel telítődött: valamiféle – nem túlzás – profán szabadságélménnyel. Hogy végre nem Zágrábban, Bécsben, Varsóban vagy Prágában, hanem itt nálunk. Egyszerűen csak kimegyünk a Népstadionba, és meghallgatjuk őket. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Itthon vagyunk.” – Írta az eseményről a Kritika című folyóirat.

Brády Márton, és az általa létrehozott cégek az elmúlt húsz évben több száz nemzetközi és több ezer hazai produkciót szerveztek. A ShowTime Budapest hozta el hozzánk többek között Bon Jovit, Eros Ramazzottit, Leonard Cohent, Pink!-et, Elton Johnt, a Deep Purple-t, vagy David Copperfieldet.

No photo description available.
Kapcsolat koncert a Felvonulási téren (Ma: 56-osok tere) Fotó: ShowTime Budapest)
Fotó: Figyelő/Lukács Dávid