Megint lehet kölcsönözni a Szabó Ervin Könyvtárból – újraindult a Cserepont szolgáltatását

A könyvtár fokozatos újranyitásának első ütemeként 2021. április 21-től újraindítja a korábban már sikeres Könyvtári Cserepont szolgáltatását. Ez a kölcsönzést átmeneti feltételekkel teszi lehetővé.

Megint lehet kölcsönözni a Szabó Ervin Könyvtárból – újraindult a Cserepont szolgáltatását

Fontos, hogy ezeken a pontokon kizárólag előzetesen megrendelt könyveket lehet elvinni, ezért a FSZEK olvasóbarát intézkedésként átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést (maximum 8 példányra). Fontos, hogy csak a könyvekre vonatkozik, más dokumentumokra nem. De jó hír a már minden mesekönyvet oda-vissza felolvasott szülőknek, vagy az otthoni ifjúsági könyveket habzsoló fiataloknak, hogy természetesen a gyerekkönyvek is a kölcsönözhető listán vannak. Az igények leadására már mától, 2021. április 19-től nyílik lehetőség, de a Cserepontokon a beiratkozásra, a kölcsönzött művek visszaadására és tartozások rendezése is lehetőség lesz.

A könyvtár arra kéri az olvasókat, hogy kölcsönzés esetén csak azután keressék fel a könyvtárat, hogy az átvehető előjegyzésről e-mailben megkapták a tájékoztatót. Illetve a várakozás közben természetesen kötelező a 1,5 méter távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. fontos felkészülni rá, hogy a hatályos szabályok értelmében a Könyvtári Cserepont szolgáltatást ideiglenesen kizárólag a könyvtárakba való belépés nélkül, ajtón, vagy ablakon keresztül biztosítják.  Fontos információ, hogy a FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva a szolgáltatás szüneteltetése alatt az érvényes könyvtári tagságok és kölcsönzések lejáratát folyamatosan hosszabbította.

A Könyvtári Cserepontok elérhetőségeiről, pontos nyitvatartásáról, továbbá online szolgáltatásokról a www.fszek.hu címen található további információ.