Budapesti Gyereknap az Állatkertben május utolsó vasárnapján

Budapesti Gyereknap az Állatkertben május utolsó vasárnapján

Gyereknapi programok várják a látogatókat vasárnap a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 9:00-19:00 óra között érkezők a kert egész területén találkozhatnak a Budapest Brand játékos állomásaival, ahol próbára tehetik ügyességüket, erejüket és kreativitásukat, a legkitartóbbak pedig egy különleges színezőt is megnyerhetnek. Bábelőadások a környezetvédelemről, társasjáték a vadon mélyén, ismerkedés a csimpánzokkal és bagolyköpet vizsgálata – május 30-án irány az Állatkert!

Nagyszabású programkínálat várja a játékos kedvű gyerekeket és családtagjaikat a Fővárosi Állat- és Növénykertben gyereknap alkalmából, május utolsó vasárnapján. A rengeteg állat és növény mellett ezen a napon a gyerekeké a főszerep, akik számára a szervezők számtalan különleges élménnyel készülnek. A kert tizenkét különböző pontján 9:00 és 19:00 óra között lehet majd felfedezni izgalmas állomáshelyeket, ahol a kalandra éhes látogatók különféle játékokkal, kihívásokkal és érdekes tanulnivalókkal találkozhatnak.

A játékokban való részvételnek semmilyen feltétele nincsen, a parkba lépők szabadon választhatják ki, hogy társasjátékozni szeretnének vagy éppen kitűzőt készíteni, megnézik a soron következő bábelőadást vagy végigjárják a Kalandpálya ösvényeit. A programok színes kiegészítést adnak mindenkinek az állatok és növények végignézése mellett, a gyerekek pedig nemcsak jól szórakozhatnak a feladatok teljesítése közben, de rengeteget tanulhatnak is környezetvédelemről és az állatok hihetetlen világáról. A Budapest Brand állatkerti kvízét helyesen kitöltve pedig egy különleges, Budapestről készült színezőt is hazavihetnek a leginkább kitartó kalandorok.

És hogy pontosan mik várnak a fiatal felfedezőkre?

  • Ismerjetek fel ritka állatokat a hangjuk alapján!
  • Nézzétek meg bábelőadásainkat és tanuljatok a környezetvédelemről!
  • Inspirálódjatok a bogárvilág hihetetlen csodáiból!
  • Váljatok az állatvilág mindentudó felfedezőivé!
  • Tegyétek próbára ügyességeteket a Kalandpálya ösvényein!
  • Varázsoljátok bele a nap emlékeit saját kitűzőitekbe!
  • Vizsgáljátok meg az állatok által hagyott nyomokat – akár a bagolyköpetet is!
  • Tudjatok meg mindent a csodálatos csimpánzokról!
  • Tanuljatok rengeteget az Agymenők állatos kártyáival!
  • Ismerjétek meg az Állatkert titkos történeteit!
  • Színezzétek be Budapestet a saját fantáziátok szerint!
  • Társasozzatok a vadon mélyén!
Samu, a kiselefánt / Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

A Budapesti Gyereknap programjai 9:00-19:00 óra között látogathatók a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Gyereknap programjának szervezője és támogatója a Budapest Brand nZrt. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Közreműködő partnerek: HVG Agymenők, Farkaskölykök, Mit játsszunk?, Pagony, Budapest Bábszínház, Tűzmadarak – Firebirds, Figurina Bábszínház, Harkels Puppetry, Jane Goodall Intézet, Mimó és Csipek, Csodabogarak Alapítvány.

További információk a Budapesti Gyereknap 2021 Facebook eseményénél!