Hármashatár-hegy: ezt kell tudnod róla

A Hármashatár-hegy Óbuda fölé magasodva jól látható a főváros megannyi pontjáról, Duna-hidakról, és könnyen megközelíthető Budapestről. Nagyon zöld, ezért is nagyon jó a levegője. Mindezeknek köszönhetően a Hármashatár-hegy kirándulásra, túrára és futásra is nagyon alkalmas, családoktól kezdve az amatőr sportolókon át a profikig kedvelt hely.

A Hármashatár-hegy több mint 100 éves túrautat rejt

Néhány éve interaktív tanösvényt avattak a Hármashatár-hegyen, információs táblák, pihenőpadok, kilátóteraszok várják a több mint 100 éves úton a látogatókat. A környékbeli sétautak a túrázók és a terepfutók szolgálatában állnak azóta, hogy Guckler Károly főerdőmester a 20. elején a gyümölcstermesztés felhagyása miatt kopárrá váló Hármashatár-hegyet újraerdősítette. Feketefenyőket ültetett, így idővel az őshonos fafajok visszaültetésére is lehetőség nyílt. Guckler Károly tervezte és építtette a Hármashatár-hegy és a szomszédos hegyek oldalában szintben futó sétautat, a túrázás és a terepfutás egyik legszebb útvonalát. Részletek és fotók e csodálatos helyről itt: Interaktív tanösvény a Hármashatár-hegyen

Ha általunk ajánlott HHH-túraút (ami a Hármashatár-hegy ötletes rövidítése), a Hűvösvölgy retúr érdekel, térképpel és tippekkel, leírással és adatokkal, itt mindent megtudhatsz.

A Hármashatár-hegy teteje: itt mindent megtalálsz

A Hármashatár-hegy tetejének adottságai sok ember fantáziáját megmozgatták már, a 2010-es években épített új kilátója, a Hangár Bisztró és az erdei iskola által határolt terület közösségi térnek és élményközpontnak is beválik. A Mihegyünket a 2010-es évek derekán álmodták meg a Hármashatár-hegy tetejére.

Új kilátó és turistaház a Hármashatár-hegyen

Magát az új kilátót 2016 tavaszán adták át a közönségnek a Hármashatár-hegyen, különleges alakú építmény egyedi körpanorámával. Ha erre jársz, ne hagyd ki, de csupán a kilátás kedvéért is érdemes túrázni a Hármashatár-hegyen. Ha az építmény és a kilátás bővebben érdekel, az átadáskor írt cikkünkben találsz róla többet.

Hármashatár-hegyi kilátó

2016 nyarától a Hármashatár-hegyi kilátó mellett a turistaház is várja vendégeit: rendezvényközponttal, étteremmel, erdei iskolával a hely minden igényt kielégít, részletek itt.

Hármashatár-hegyi Turistaház

A Hármashatár-hegy amatőr és profi futóknak is beválik

Ha egy olyan útvonal érdekel, amelyen a sportolók emberbarát távon futnak, itt találod a részleteket.

Szélzsákos kör

Ismert sportolók sokaságának is kiváló edzőterepet jelent a Hármashatár-hegy, így a 2000-es évek olimpikonja, a triatlonos Kuttor Csaba számára is kedvelt futóterep. Az ezredforduló utáni évek legjobb magyar férfiversenyzője részletesen leírta nekünk, milyen útvonalat ajánlj, mire kell errefelé a futás közben figyelni, milyen sport- és esztétikai élményeket tartogat a Hármashatár-hegy. Itt olvashatod Kuttor Csaba ajánlását.

Futás a HHH-n

Hármashatár-hegy: ezt kell tudnod róla-1
HHH a Hárs-hegyről