Tánccal és bábbal folytatódnak a Városházi Esték augusztusban

Tánccal és bábbal folytatódnak a Városházi Esték augusztusban

Mészáros Máté a testek távolságát vizsgálja meg, a Pados mesék egy felnőtteknek szóló különleges marionett-előadás, a Rózsakirálylány a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából írta Egressy Zoltán.

Augusztus 6-án pénteken a 2-es udvaron lesz látható Mészáros Máté A távolság mechanikája című előadása a Trafó és a SÍN Művészeti Központ közreműködésében. Az előadás 19 órakor kezdődik, beengedés a 2-es kapun 18:30-tól.

A távolság mechanikája

A különleges táncelőadás két éve nem látható Budapesten, az eredetileg a Nemzeti Táncszínház megnyitójára készült előadást most a Városháza udvarára adaptálták. A táncosok, Horváth Nóra, Mészáros Máté és Oláh Balázs mellett dobokkal közreműködik Porteleki Áron.

Jegyeket 1500 forintos áron a Trafó oldalán lehet váltani: https://trafo.jegy.hu/program/meszaros-mate-a-tavolsag-mechanikaja-124572/726354

Bővebb info: https://www.facebook.com/events/211191601005928

Ízelítő az előadásból: https://vimeo.com/340704161

Augusztus 13-án pénteken a Kolibri Színház jóvoltából érkezik Sarkadi Bence és Szigeti Balázs közös munkája, a Pados mesék. A felnőtteknek szóló marionett-előadás a nemzetközi fesztiválokra indulás előtt most egyetlen alkalommal nyilvánosan megtekinthető Budapesten is.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni ezen az e-mail címen lehet: titkarsag@kolibriszinhaz.hu Az előadás 19 órakor kezdődik, beengedés 18:30-tól az 1-es kapun.

Bővebb info: https://www.facebook.com/events/1221955444906845/

Pados Mesék

Augusztus 28-án szombaton pedig a Szent Erzsébet legendájának premierjét lehet megnézni a Városháza 1-es díszudvarán a Kolibri Színház jóvoltából. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepi alkalmára a népszerű kortárs szerző, Egressy Zoltán írt színpadi játékot Árpádházi Szent Erzsébet életéről, amelyet Novák János rendezett meg. II. András magyar király leánya még gyermekként kerül Türingiába, s már korán kitűnik a szegények és elesettek iránti szeretetével. Az áldozatos szeretet nem ismer határokat, korlátokat, és csodákra képes.

Az előadást szeptemberben további három alkalommal lehet majd megnézni: szeptember 10-én este és 11-én délután és este. Az esti előadások 19 órakor kezdődnek, beengedés 18:30-tól az 1-es kapun, a délutáni előadások időpontja 15 óra, itt a beengedés 14:30-kor kezdődik majd.

A Rózsakirálylány előadás is ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni ezen az e-mail címen lehet: titkarsag@kolibriszinhaz.hu