Íme az idei 100 szóban Budapest legjobb történetei – keresd őket a BonBon koncerteken

Boldog szülinapot Budapest! Hoztunk neked és rólad 100 történetet, 23 koncertet városszerte és 1 könyvet mesés illusztrációkkal, tetszik? Idén igazán különleges ajándékkal készültünk Budapestnek és nektek: khárom szuper kezdeményezés fogott össze, hogy még nagyobb legyen a szülinapi buli. A 100 szóban Budapest nyertes történetei közül most 23 kapott mesés illusztrációt, amelyek a POKET-ek mellett péntekig a Budapest BonBon kerületi koncertjein olvashatóak és hallhatóak elsőként. 

Bartha Dorka írása.

Több, mint 2000×100, vagyis közel kétszázezer szónyi történet érkezett a 100 szóban Budapest zsűrijéhez – akik idén Varró Dani, Janecskó Kata és a Szemes testvérek, Botond és Máté voltak. Szóval nem volt könnyű dolguk most  sem kiválogatni – se azt a százat, amelyek bekerültek a POKET-be, és azt a 23-at sem, amelyek a csodás illusztrációkkal elsőként a BonBon alatt Budapest 23 kerületében olvashatóak. Aztán pedig a belvárosban, hiszen november 25-től a Városháza Parkban óriásplakát kiállításon találkozhattok a 23 legjobb sztorival.

Íme az idei 100 szóban Budapest legjobb történetei – keresd őket a BonBon koncerteken

A Lumen Kávézótól kezdve, a Pótkulcson és a Pántlika Bisztrón át, egészen a wekerlei a másik boltig és Nocsak Bárig feltünnek majd a plakátok a Budapest BonBon keretében. A koncerteken ráadásul nem csak kiállítva lesznek a sztorik és a hozzájuk készült illusztrációk, de a nyertes történetek is elhangzanak az előadóktól valamilyen formában. Aki pedig nagyon korán érkezik a helyszínekre, az  ajándék POKET zsebkönyvet is kap, úgyhogy megéri időben érkezni.

Íme az idei 100 szóban Budapest legjobb történetei – keresd őket a BonBon koncerteken
OHNODY BonBon koncert a Bélában. Fotó: Mudra László

Az idei, POKET-be beválogatott 100 történet között van humoros, groteszk, sírvanevetős és igazán megható és szívhez szóló is. A jövő városa, álmok, furcsa, természetfeletti események, szellemek, a szomszéd néni és a biciklisfutár, és a múlt kitörölhetetlen emlékei kavarognak bennük. Blaha és Várnegyed, titkos nevesincs kocsma és fikarcnyi eldugott udvarok, Margitsziget és eltűnő Csepel, ismeretlenül is ismerős helyszínekre bukkanunk folyton. Hogy készül a romkocsma, milyen romantikus vágyai lehetnek a közlekedési eszközöknek és miről pletykálgatnak a remízben, hogy él #hastagekben a város, milyen tévedéseket okoz egy maszk, merre kóricálnak a macskák és a betondzsungel vadjai, mit dolgozik inkognitóban a télapó? Megannyi szuper történet született idén is, de a 2021. évi pályázat nyertesei:

  • 1. helyezett – Fazekas Viktor: Telezöld
  • 2. helyezett – Novák Kitti: Antonio Banderas
  • 3. helyezett – Deák Dániel: Őszi szélben, Budapesten
  • A 18 év alatti kategória győztese – Barabás Mikolt: A polgárpukkasztó lufi
Íme az idei 100 szóban Budapest legjobb történetei – keresd őket a BonBon koncerteken

A történeteket hamarosan publikáljuk – ígéri a 100 szóban Budapest, de addig is az ajánlják, mindenki vegye nyakába a várost és keresse fel a Budapest BonBon eseményeit, ahol elolvashatja a legjobb 23 történet egyikét és a hozzá készült illusztrációt. Fedezzétek fel a 148 éves Budapestet, és ünnepeljetek! A Deák téren pedig már ott virítanak a gyönyörű szép, kék POKET zsebkönyvek az automatában, péntektől pedig minden automatában kapható majd a könyv.