A két legszebb őszi túra Budapesten

A kiválasztott két túra megegyezik abban, hogy gyönyörű panorámája van, amit a tarka lombkoronák még tovább díszítenek.

Gellért-hegy- Széchenyi-hegy túra

A Gellért-hegy- Széchenyi-hegy túra hossza 12.4 Km. Az útvonal szintemelkedése 622 m, nehézsége Könnyű.

A Budai zöld nem csak egy borfajta

A Budai zöld egy turista jelzés, amely végigvezet az összes jelentős budai zöldövezeti területen. Az egyetlen Budapesten keresztül haladó túra útvonal, amely rendhagyó módon városi környezetben kanyarog. Nem sok túrázónak jut eszébe az erdő helyett a városban túrázni, de ezt a kuriózumot legalább egyszer mindenképpen ki kell próbálni. Út közben pedig sok érdekes látnivalóval találkozhatunk, amelyek mellett nap mint nap elhaladunk észrevétlenül, már ha éppen Budapest a lakóhelyünk. Ha pedig máshonnan jövünk ide, akkor kifejezetten hasznos lehet bejárni.

A két legszebb őszi túra Budapesten
Kilátás a Citadelláról / © Nyáry Tamás

Az útvonal annyira frekventált városi környezetben vezet végig, hogy akár szakaszaiban is bárhol be, illetve kiszállhatunk és bárhonnan percek alatt elérjük a tömegközlekedést, így ha esetleg egyben terveztük végigjárni, de valahol elfáradunk, nem okoz gondot a hazajutás. Viszont a terep éppen ezért kifejezetten könnyű, parkokon és kerteken vezet keresztül, így nem lesz gond az erőnléttel, könnyedén teljesíthető végig.

A teljes túraleírást itt találod…

Csillebérc- Frank-hegyi turistaház

A Csillebérc- Frank-hegyi turistaház túra hossza 6.5 Km. Az útvonal szintemelkedése 264 m, nehézsége Könnyű.

A két legszebb őszi túra Budapesten
Kilátás Budaörs felé / © Nyáry Tamás

Oly sok szép turista útvonal van a Budai hegyekben, de a Frank-hegy kiemelkedik. A helynek az a legfőbb vonzereje, hogy Budapest szélén van, egészen közel a városhoz, így akár egy vasárnap délutáni sétára is eljöhetünk ide, vagy akár hozzá is csatolhatjuk egy hosszabb túrához, mindenképpen könnyen elérhető, és érintetlen erdei környezetben barangolhatunk.

A teljes túraleírást itt találod…