December 1-én indul a karácsonyi Fényvillamos Budapesten

December 1-étől feltehetően Vízkeresztig Budapest különböző pontjain bukkannak majd fel a Csillamosok, a belvárosi útvonalak mellett a külső kerületekbe is gyakran kanyarodik majd. 

A BKV idén is nem csak egy Csillamost, de egész fényflottát ígér, amely december 1-én indul el. A különböző típusú kivilágított járművek most is kigördülnek a kocsiszínből mindenki nagy örömére, hogy aztán január 6-ig, Vízkereszt napjáig a város számos pontján és tömegközlekedési vonalán felbukkanjanak. 

Budapest fényvillamos - Csillamos
Fotó: Bódis Krisztián

A korábbi években a led füzérekkel feldíszített kocsik, vagyis a klasszik Fényvillamos 2021. december 24-e és december 31-e kivételével Vízkeresztig minden nap 15:00 órától szállította az utasokat, a hét különböző napjain a 42-es, az 50-es, az 56A, az 59-es, a 62A és a 69-es vonalakon. Az idei pontos menetrendet és útvonalat majd a BKK Futárban csíphetjük el.

A hatvanéves járműveket a BKV munkatársai már tizenhárom éve több ezer izzóval világítják ki, hogy különleges hangulatot varázsoljanak a budapestiek mindennapi utazásaira is. A Csillamos külön díjazás nélkül vehető igénybe, különlegessége nem csak külső dekoráció, de a belső utasteret is karácsonyi hangulat lengi be a díszekkel.

A kiemelt kép illusztráció egy korábbi évből.