Fedezd fel a XIII. kerület aktív oldalát!

Betéve ismered a Margitsziget sétányait, futókörét, a Japánkertet, és jó ismerősként üdvözöl már a Bringóhintó-kölcsönzős is? Ezúttal elhagyjuk a szigetet és a XIII. kerület más, aktív kikapcsolódást nyújtó helyszíneit járjuk be. 

A XIII. kerület (is) a Duna kerülete

A kerület kikapcsolódási lehetőségei elválaszthatatlanok a Dunától. Legyen szó kellemes reggeli sétáról, kutyafuttatásról, munkahelyre való kerékpározásról, érdemes az útvonalat úgy alakítani, hogy találkozhass a város folyójával! És ha már ilyen közel van a Duna, ne csak sétálj, kerékpározz a partján, de szállj vízre is néha! 

A vizes sportok kedvelőinek igazi paradicsom lehet a részben a 13. kerülethez tartozó Népsziget, ahol több evezős klub bázisát is megtalálhatod.

Így akár sárkányhajózni, akár SUP-ozni, akár kajakozni szeretnél, érdemes a félszigetre látogatni. Nemcsak egyéni és családos kikapcsolódásra, edzésekre alkalmas a helyszín, de akár munkahelyi csapatok, teljes osztályok számára is szerveznek vizes programokat.

Fedezd fel a XIII. kerület aktív oldalát!
© SUP The Lifestyle

A Népsziget vizes bázisai

SUP The Lifestyle
KSI Vízitelep (Népsziget út 9, 1138)
Budapest Evezős Egyesület
MTK Magyar Testgyakorlók Köre Kajak-Kenu Szakosztály (Népsziget út 15, 1138)

A Népszigettől dél felé gyalogolva vagy bringázva kitérőt tehetsz a Rákos-patak 13. kerületi, az elmúlt időszakban jelentős fejlesztéseken, fiatalításon átesett szakaszára, ahol futók, bringások, kutyasétáltatók egymástól megfelelő távolságban tudnak kikapcsolódni. A patakparton 1,2 km-nyi rekortán futópálya teszi biztonságossá a futólépéseket, a Hajdu utcai pihenőparknál és a Kubala László parknál játszótér, szabadtéri kondipark is helyet kapott. 

Fedezd fel a XIII. kerület aktív oldalát!
Kubala László Park © Straub Balázs

Ha a Rákos-patak partján megépített kondipark már nem jelent kihívást, vagy szeretnéd többféle fitnesz eszközön próbára tenni magad, a város egyik legnagyobb szabadtéri kondiparkjában a helyed! A Duna Aréna Szabadtéri Edzőpark a nap 24 órájában ingyenesen látogatható, és gyalog, futva, de kerékpárral is könnyedén megközelíthető. Délről a mellette elhaladó Moszkva sétány rakparti útvonalát követve éred el, északról pedig a már említett Rákos-patak parti kerékpárútról a Népfürdő utcai bringaútról letérve érhetsz ide.

Kimaxolnád a kerületi sportolási lehetőségeket? A kondiparkban tett látogatásod után mindjárt csobbanhatsz egyet a Dagály Strandfürdő termálmedencéjében, lazíthatsz a fürdő szaunáinak, élménymedencéinek egyikében, a wellness részlegen pedig egy masszázst is bevállalhatsz. Az ünnepi / téli időszakban akár egy különleges nyugtató, stresszoldó szaunaszertartáson is részt vehetsz, ahol a fürdő szaunamesterei az „alkalomhoz illő” illóolajokkal dobják fel a szaunában töltött perceket.

Fedezd fel a XIII. kerület aktív oldalát!
© Eleven Park

Aktív programok gyerekekkel

A 13. kerület nemcsak a felnőttek, de a gyerkőcök számára is nyújt izgalmas programokat. Az népszigeti evezős, patakparti bringázós kikapcsolódást a legkisebbek is élvezik, de az igazi felüdülést számukra a Váci úton található Eleven park adhatja. Az ország egyik legnagyobb beltéri játszóházában babaszoba várja a piciket, a nagyobbakat kalandvár, görgős csúszda, kalózhajó, ügyességi játékok, mászófal és ugrálóvár szórakoztatja.

Borítókép: Sup The Lifestyle