Outdoor Ferencváros

Nehru part

A Duna-parton a Bálna és a Petőfi híd között hosszan elterülő Nehru part igazi „mindenes” Ferencváros vízparti szakaszán. Akár egy könnyű sétára, kerékpározásra vagy futáshoz vagy ücsörgéshez támad kedved, itt garantáltan lesz elég tér kedvenc sporttevékenységed számára.

Kosárlabdapálya, edzőpark és szabadtéri gördeszkapark, az árnyas fák alatt jól felszerelt játszótér fogadja az ide érkezőket. És ami talán a legjobb az egész helyszínben, az a csodás panoráma a Gellért-hegyre és az állandó hűvös folyóparti levegő. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy ha csak egy hely van, ahová rendszeresen jársz a kerületben, akkor az a Nehru-part legyen! 

Haller Park

Hasonló „mindenes” Ferencváros területén a kerület legnagyobb parkja, a Haller park, ahol játszótér, szánkódomb, sétára, futásra alkalmas sétányok és labdajáték-pályák, kerékpárút, szabadtéri fitneszpark találhatók. 

Ferenc téri futókör

Ha a futás a mindened, és a kerületben keresel kifejezetten erre a célra kialakított helyet, akkor a Ferenc téri futókört ajánljuk. A 2016-ban felújított téren rekortán borítású futópályát bérházak és vendéglátóipari helyek övezik, így az egyik legbiztonságosabb hely azok számára, akik futásra szánják el magukat. 

Ferencváros Nagyjátszója

Az elmúlt időszakban egyre több helyen „nőttek ki a földből” közlekedési parkok, ahol a gyerkőcök játékos formában sajátíthatják el a KRESZ-t. Van egy ilyen park a Ferencvárosban is, egész pontosan a Nagyjátszónak keresztelt játszótér területén, a József Attila lakótelep szomszédságában, ahol tökéletes gyakorlópálya áll rendelkezésre a táblák, jelzőlámpák, közlekedési szabályok elsajátítására. 

Nyúldomb

Az említett Nagyjátszótól egy kőhajításnyira „emelkedik” a környék másik népszerű kikapcsolódási helyszíne, amit a helyiek Nyúldombként emlegetnek. Focipálya, futókör és a dombon – a téli, behavazott napokon – szánkózásra alkalmas lejtő várja a kicsiket és nagyokat. 

Outdoor Ferencváros
Nyúldomb futópálya és szabadtéri fitnesz / ©Mozgásvilág

Poolball Hungary Ferencváros

Aki a Ferencváros egyik legizgalmasabb aktív kikapcsolódási lehetőségét keresi, annak érdemes a Könyves Kálmán körút felé vennie az irányt. A Poolball Hungary óriás élő csocsóterepén, biliárdfoci-pályáin, kis méretű, műfüves pályáján nemcsak egyéni sportolásra van lehetőség, hanem csapatépítő tréningeket, legény- és lánybúcsúkat, szülinapokat is lehet szervezni, bográcsozással vagy piknikezéssel feldobva a közös programot.