Az 5 legjobb program ismerkedéshez Budapesten

Ismerkedni sosem volt annyira embert próbáló feladat mint mostanában: több évadnyi online létezés után (újra) meg kellene tanulnunk kibújni az avatárok mögül, felemelni a tekintetünket a kijelzőről és alámerülni a randizás bugyraiban. Segítünk!

Kovács Krisztina írása

Aki már látott náthás férfiembert közelről és tíz percnél tovább, az pontosan tudja, hogy nem a nők a gyengébb nem: a férfiak is segítségre szorulnak, és nemcsak a rémisztő 38,2 fokos láz kezelésében vagy a megfelelő zoknik megtalálásában, de abban is, hogy hol lehetne randipartnert találni. Ráadásul szempillarebegtetés ide, egyenjogúság oda, többnyire még mindig a pasikat terheli a kezdeményezés terhe.

Szerencsére vannak olyan programok a városban, ahol szembetűnően felülreprezentáltak a nők. Van, persze, ami automatikusan kiesik az ismerkedés ideális helyszineinek a listájáról: a férfiak többsége pl. annyi biztonsággal közlekedik egy kozmetikai szalonban, mint vén tengeri medve a szárazföldön: életben marad ugyan, de visszavágyódik a saját közegébe. Vannak viszont programok, ahol akár jól is érezhetnék magukat – és nemcsak a jelenlévő nők miatt -, mégis csak hébe-hóba látni őket.

Táncklubok

Mindazok, akik utoljára a szalagavatón kérték fel a mamájukat bécsi keringőzni, készülhetnek életük hátralévő részére: egy hajszál választja el őket attól, hogy ők legyenek a parkett – és az élet – császárai. Csak el kell menni Budapest egyik táncklubjába. Elképesztő mennyiségben lehet találni salsa-, bachata-, és egyéb latin táncklubot, de van afrikai vagy skót tánctanítás is. Az idősebb korosztály nosztalgiával mesélhet arról az időszakról, amikor táncházba járni még politikai vélemény és az elnyomás elleni tiltakozás volt, az ifjabbak pedig felfedezhetik a pogózáson túli világot. Kezdésnek az is elég, ha az ember fiának van két lába.

Nemek aránya (N/F): 55/45 (vannak csoportos táncok is, nem csak párban járhatók)

Járulékos haszon: sportnak is felfogható, javitja a tartást, gyakorlatilag kiváltja a kardióedzést

Kockázat: nagyjából semmi, legfeljebb rálépsz valaki lábára

Kórusok

Egy jó tenor egy kórusban a második legértékesebb dolog és a legégetőbb hiány a Földön. (A kellő szakértelemmel és hatáskörrel felruházott pénzügyminiszter után, de ez utóbbi olyannyira ritka, hogy lassan felkerül a veszélyeztetett fajok listájára, mint a komodói sárkány). Szóval, ha el tudsz énekelni egy magyar népdalt és odateszed magad, tárt karokkal várnak. Garantált a jó kedv, jobb helyeken a karnagy aranyköpéseinek külön menüpontja van a kórus honlapján, lehet utazni, jófej emberekkel megismerkedni a világ különféle pontjairól és nem, nem kell tudnod mi az a kvintkör, sőt még kottaolvasás nélkül is lehet boldogulni. Természetesen bármilyen férfi hangfekvésben, bár a tenoroknak többet elnéznek mert tudjuk, hogy a tenor nem hangfekvés, hanem lelkiállapot.

Nemek aránya (N/F): 65/35

Járulékos haszon: Mikor lenne egyébként lehetőséged egy szinpadon állni mondjuk Stinggel?

Kockázat: hát, ha egyáltalán nincs hangod/ritmusérzéked, az hamar kiderül. De nem kell tökéletesnek lenned, itt tényleg működik a csoportdinamika. Valaki biztos tudni fogja…

Városi séták

Az egyik legnagyobb rejtély a fővárosban, hogy miért nem megy több férfi városi sétára? Annyi féle közül lehet választani, hogy igazán mindenki megtalálhatja a sajátját: lehet menni gyalog vagy autóval, kutyával vagy gyerekkel (de akár magyarul nem beszélő baráttal is), felfedezhetünk olyan növényeket, amelyeket egy japán herceg hozott vagy a kérgükön hordják a virágukat, hallgathatunk korabeli krimiket és szerelmi históriákat, de bemászhatunk a Gellért fürdő ősforrásához vagy megnézhetjük egy orgona működési mechanikáját. Kortól és erőnléttől függetlenül mindenki talál a saját fogára valót (igen, vannak gasztronómiai felfedező séták is az édességektől kezdve az igazi egzotikus fogásokig bezárólag – ki járt már az igazi pesti Chinatownban?)

Hol lehet ismerkedni a digitális világ zümmögésén túl? Öt hely, ahol tolakodás nélkül szóba elegyedhetünk ismeretlenekkel.

Nemek aránya (N/F): 65/35

Járulékos haszon: elképesztő helyekre jutsz be, ahova magadtól esélyed se lenne

Kockázat: erősen addiktív, elvonási tünetekkel járhat

Kutyás programok

Egyszer már összeszedtük, hogy miért jó kutyásnak lenni Budapesten. Akkor kimaradt a felsorolásból, hogy kutyásként baromi könnyű szóba elegyedni a másikkal: elég megkérdezni, hogy mennyi idős az eb, mi a neve, esetleg – haladóknál -, hogy melyik menhelyről fogadták örökbe. Minden kutya gazdája hálás lesz az érdeklődésért. Innen sokfelé ágazhat a beszélgetés a nyersetetés pozitívumaitól indulva, lassan a gazdával is megismerkedhetünk. A kutyás társadalom többségében nagyon demokratikus, egy rendes gazda télen-nyáron sétál, nem hisztikézik, nem ájul el a vértől és tud saját magán is jót röhögni – úgysincs választása.

Nemek aránya (N/F): 65/35

Járulékos haszon: sokat vagy a természetben, meg fog dicsérni a kardiológusod

Kockázat: Szőrallergiásoknak ellenjavalt és korán kell kelni

Levendulaszüret

Nem köztudott, de levenduláért nem kell se Provence-ba, se Tihanyba menni, elég Budapest környékére kirándulni. Még metszőollót se kell vinned, azt is adnak, van ideiglenes parkoló és mindenféle levendulás terméket is kapni a szappantól a szörpig. Hajolgatni, azt kell, elkél a kalap is, de legalább megmutathatjuk a fotókat a nagyinak, amikor azzal jön legközelebb, hogy inkább el kellene mennünk a földekre dolgozni nyavalygás helyett. És a férfitársaság nagyjából csak sofőri minőségében van jelen, szóval a konkurencia elhanyagolható. Meglepően magas az ázsiai influenszerek száma, akik negyven fokban is nagykabátban és fekete térdzokniban pózolnak a mező közepén, de még ők is hálásak lesznek a segítségért.

Az 5 legjobb program ismerkedéshez Budapesten

Nemek aránya (N/F): 85/15 (a kiskorúakat is beleszámitva)

Járulékos haszon: elképesztően jó virágillat van

Kockázat: érdemes vigyázni a méhekkel és darazsakkal