Előbukkant a Corvin Áruház egyik oldalhomlokzata – lekerült az állványzat

A Somogyi Béla utcai oldalán már látszik, hogyan fog kinézni a hosszú évekig bádogdoboz mögé zárt épület megújult formájában.

A palotaszerű, egykori díszes, neoklasszicista épületet – amely az ország első „plázája” volt – Reiss Zoltán tervezte, ám a második világháború alatt 1944-ben kiégett a tömb, és 1948-ban, az államosítás után már mint Budapest Nagyáruház nyitott ki. A hatvanas években végül Centrum lánc áruháza lett, és az alumíniumborítás is ekkoriban, 1968-ban került fel a tér felőli oldalára. Ezt 2021 tavaszán bontották be, majd állványzat mögé bújt újra az épület.

A tér felőli főhomlokzat renoválása még tart, de a Somogyi Béla utca felőli oldalon már előbukkant a felújított szakasz. A külső homlokzatok terveit az M-Teampannon Építész és Mérnöki Iroda készítette, az épület belső rekonstrukciójára vonatkozó terveket pedig Orning Olivér építész készítette el. A kész épületben a földszinten üzletek, vendéglátóhelyek lesznek, a felsőbb szinteken irodák. Az épület a tervek szerint 2023-ban nyitja meg a kapuit.