Új park ezernyi izgalommal – 0-99 éves korig mindenkit vár a Közösségi Liget Máriaremetén

Új park ezernyi izgalommal – 0-99 éves korig mindenkit vár a Közösségi Liget Máriaremetén

A korábban alulhasznosított terület a helyi lakosokkal való egyeztetés után bő egy év alatt alakult át egy dimbes-dombos, zöld, minden generációnak élményeket adó parkká. Mászófal és KRESZ-park, pétanque-pálya és futókör, napozóágy és tűzrakó hely – ki-ki életkora és vérmérséklete szerint válogathat, mit is szeretne itt csinálni. 

Idén is sok-sok park és tér újult meg, hogy csak a legújabbakat említsük, nemrég jártunk a elkészült a Széna téren, Rákospalota új közösségi terén és a Naplás-tavi szabadidőparkban is. Ha pedig most felkerekednétek megnézni és kipróbálni a Máriaremetei Közösségi Ligetet is a II. kerületben, a Gyarmati Dezső uszoda mellett, a Máriaremetei út–Szabadság utca–Kadarka utca–Áchim András utca határolta területen találjátok. 

Fotó: Főváros/Képszerkesztőség

A liget tervezése során tényleg minden generációra gondoltak. Két integrált játszótér is épült, egy a legkisebb, még csak totyogó gyerekek számára biztonságos baba-mama/papa hintákkal és matatós játékokkal, izgalmas “hangszerekkel”, míg a másik már a nagyobbaknak szól. Itt van mászófal, homokozó markolóval, trambulinok és hinták, a borítás műfű és ütéscsillapító burkolat. 

Fotó: Főváros/Képszerkesztőség
Fotó: Főváros/Képszerkesztőség

Aki a csapatsportok híve, kosarazhat, röpizhet, pétanque-ozhat, ping-pongozhat sőt sakkozhat is. Aki inkább magában edzene, azt várja a kibővített, 450 méteres, kétsávos futókör és a kültéri kondipark. Egyre gyakoribb és jó példa, hogy vannak számzáras széfek (nem akarunk a lakáskulccsal, pénztárcával futni) és telefontöltők is, ha órák óta kint vagyunk, és merülne az eszköz. 

Fotó: Főváros/Képszerkesztőség

A sok-sok aktív funkció mellett nem veszett el a terület ligetes-parkos jellege sem, az erdőjellegű részen és a sétányokon csendesebb környezetben lehet pihenni, ücsörögni és piknikezni is. Aki elkap még egy-egy meleg, napos órát, az a napozóágyakat is kiélvezheti. 

Fotó: Főváros/Képszerkesztőség
Fotó: Főváros/Képszerkesztőség

A 20 000 négyzetméteres parkban közel 200 fát és több ezer cserjét ültettek el, a központi részén pedig egy közösségi pavilon épült, kávézóval, mosdóval, közösségi terekkel, és innen felügyeli a rendet a „parkőr” is.  A most szombaton átadott liget a TÉR-KÖZ pályázat keretében készült el.