Teret neveztek el Fábián Juli énekesnőről a 9. kerületben 

A Főváros és a Budapest Park kezdeményezésére december 16-án felavatták a Soroksári út mellett a fiatalon elhunyt jazzénekesnőről elnevezett teret. 

A hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világgal rendelkező énekesnője, dalszerzője és szövegírója volt. Eredetileg jazz-énekesnőnek tanult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, de számos más műfajban is kipróbálta magát. Életében több mint tíz lemezen énekelt, rengeteg hazai és külföldi klubban, fesztiválon és eseményen lépett fel világszerte. 

<strong>Teret neveztek el Fábián Juli énekesnőről a 9. kerületben </strong>
Fotók: Főváros

Fábián Juli öt évvel ezelőtt, december 16-án tragikusan fiatalon hunyt el, halála után barátai, kollégái, pályatársai és tanítványai búcsúztatták, és emlékkoncertet is szerveztek. Emlékét azóta alapítvány is ápolja, és Budapest Park számára is fontos volt, hogy emlékezete méltón fennmaradjon – ezért is kezdeményezték a Park előtti terület elnevezését róla. 

Hallgasd meg Lévai Balázzsal, Juli portréfilmjének alkotójával készült podcastunkat is, ahol Balázs mesél a filmről, Juliról, és arról mennyit jelent nekünk az emléke.