Metrófesztivál – 2023. június 15-16.

Föld alatti fesztivállal ünnepeljük, hogy újra jár a hármas metró!

Öt év felújítás után 2023. május 22-től újra a teljes vonalon közlekedik a budapesti kék, azaz az M3-as metró. A sok pótlóbuszos-átszállós kényelmetlenségnek Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából, a Budapest Brand és a BKV szervezésében egy különleges, föld alatti fesztivál tesz pontot a végére június 15-én és 16-án egy koncertekből, színházi produkciókból és stand-up performanszokból álló rendezvénysorozattal a frissen átadott hármas metró kiemelt állomásain.

Metrófesztivál – 2023. június 15-16.
Menni jöttél, de maradni fogsz!


Idén végre megszűnik az a sok kényelmetlenség, ami a budapesti hármas metró, vagyis a kék vonal utasainak nehezítette a mindennapi ingázást: véget ért az állomások, szerelvények és pályák felújítása, a kék metró pedigújra teljes vonalán szállítja napi több, mint 500.000 utasát. 

Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros pedig méltó módon zárja le ezt az átszállásokkal, pótlóbuszokkal, mozgólépcsőzéssel és várakozással túlterhelt öt évet: kétnapos rendezvényt szervez június közepén a metró felújított állomásain. 

Zenei fronton többek között a NEO zenekar, a Soharóza imprókórus és a Galactic Jackson várja fellépésekkel az utasokat. A színházrajongó városlakók semmiképpen se hagyják ki a Momentán Társulat improvizatív előadását, a mindig késésben lévők pedig nyerhetnek majd néhány percet, ha a Kálvin téren lépcsőzés helyett a gyorscsúszdát választják. 

Metrófesztivál – 2023. június 15-16.
NEO

A felújított M3-as metró vonalán a városlakók idén júniusban a Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban számíthatnak szokatlan élményekre. “Menni jöttél, de maradni fogsz!”: hirdeti a kihagyhatatlan programokat és élményeket a Metrófesztivál városszerte a plakátokon és az online térben is. 

Metrófesztivál – 2023. június 15-16.
Galactic Jackson

Faix Csaba, a rendezvényt kitaláló és lebonyolító Budapest Brand nZrt. vezetője elmondta: “Az, hogy a régóta nehézkesen használható metróvonal most teljes erővel tér vissza, mindenképpen megünneplendő. Szertartásszerű és vontatott beszédek helyett egy méltó és rendhagyó nyitórendezvényt álmodtunk meg a budapestieknek, hiszen a felújítás öt éve alatt tanúsított türelmükkel rászolgáltak egy-két különlegességre. A metró egyébként is kiemelten fontos alkotóeleme az idén 150 éves születésnapján ünneplő Budapestnek, hiszen közel 500.000 utas használja nap mint nap. A fesztivál éppen ezért lesz sokszínű: azoknak is érdekes, akik popzenét fogyasztanak, de azoknak is, akiknek a színház jelenti a kikapcsolódást. Igényes és színvonalas esemény lesz, melyre minden budapestit és Budapestre látogatót szívesen várunk!”

Metrófesztivál – 2023. június 15-16.
Soharóza

A Metrófesztivál teaser videójában főszereplőként Balla Eszter, Szabó Győző és a NEO zenekar vett részt:

A Metrófesztivált a BKV-vel szoros együttműködésben szervezik, hogy a szórakoztató és olykor meglepő programok semmiképpen se jelentsenek kényelmetlenséget a munkába, iskolába vagy már hazafelé igyekvő utasoknak.

A június 15-16. között szervezett rendezvényről további információkat a Budapest Városháza hivatalos kommunikációs csatornáin és a Facebook eseményből tudhatunk meg.

A teljes program:

Nagyvárad tér – NEO, Jazzbois, Galactic Jackson, Stinky Bugs, Lelle, Quixotic
Corvin-negyed – Metroast metrókibeszélő közvígjáték, a Stand-up Budapest műsora
Kálvin tér – aluljáró-játszótér és gyorscsúszda
Deák Ferenc tér – A RadioCafé élő rádióműsora és a Nemadomfel alapítvány kávézója
Arany János utca – Független színházak produkciója, színpadon a Momentán Társulat és a Baltazár színház
Nyugati Pályaudvar – A Soharóza, a Budapest Ballet Grand Prix műsora és Barabás Lőrinc
Lehel tér – Metrótörténeti kiállítás, bárzongoristák