Jégpályával nyitott meg a Városháza Téli Élményparkja

Jégpályával nyitott meg a Városháza Téli Élményparkja

November 24-én megnyitotta kapuit a főváros téli ünnepe, a Városháza Téli Élményparkja és a Budapesti Karácsonyi Vásár. Ezúttal két helyszínen hangolódhatunk az ünnepekre: a Deák Ferenc téren karácsonyi vásári forgatag, míg a Városháza park közepén jégfolyosóval kibővített jégpálya várja az érdeklődőket.

Városháza Park, Jégpálya Fotó: Merész Márton

Kedvezményekkel, közös gyertyagyújtással, 110 méter hosszú jégfolyosóval és több, mint 500 négyzetméteres jégpályával várja a vásározókat idén a Főváros egészen január 7-ig. A Budapest Brand nZrt. egy igazi, téli és családi élményekben gazdag, megújult ünnepi környezetet kínál a látogatók részére.

A Téli Élménypark november 24-ei ünnepélyes megnyitóján Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a 150 eves Budapest ünnepsorozat mintegy folytatásaként a megnyitott Városháza passzázs jégpályával bővül az adventi ünnepekre, a budapestieknek.

Korizz bele a télbe a Városháza parkban!
2024. január 7-ig minden nap korcsolyázhatunk a város szívében, a Városháza parkban. A jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart nyitva.A belépőjegy is igen kedvező, 1950 Ft-os áron elérhető, amiből az Énbudapestem applikációval 15% kedvezményt kaphatunk. 72 órás Budapest Card-dal pedig egy alkalommal ingyen használhatjuk a jégpályát. A helyszínen – a készlet erejéig – korcsolyát is lehet majd kölcsönözni. Az árakról bővebb információ a weboldalon érhető el.

Városháza Park, Jégpálya Fotó: Merész Márton

Ünnepi gasztronómia és minőségi hazai termékek
Mind a Deák Ferenc téri Karácsonyi Vásárban, mind a Városháza parkban olyan finomságok várják a látogatókat, mint az ilyenkor elengedhetetlen sült gesztenye, a kürtőskalács, de kapható street food és lángos is. Érdemes tehát felfedezni a vásárt és az élményparkot, és egy forró teával vagy forralt borral a kézben elmerülni az ünnepi forgatagban. Szintén a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékeket láthatnak és vásárolhatnak a vásárba érkező vendégek. A kézműves standoknál szívvel-lélekkel készült egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: kerámiák és csalogató mézeskalácsok, macaron, különleges díszek a karácsonyfára és még számos egyedi dísztárgy található a kínálatban.

Programok az egész családnak a Téli Élményparkban
December 3-án, az első adventi vasárnapon meghitt, közös gyertyagyújtással készülnek a szervezők a Városháza parkban. December 6-án pedig ellátogat a Mikulás is, akivel a legkisebbek fotózkodhatnak és korcsolyázhatnak. Ha csoportképet készítenénk vagy szelfizni támadna kedvünk, karácsonyi installáció, fényoroszlánok és fotófal is vár a helyszínen.

Cipősdoboz-akció
A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepült a Városháza parkba, és egészen december 18-ig várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt hasznos, finom és kedves ajándéktárgyakat, édességeket, játékokat.

Városháza Park, Karácsony Gergely főpolgármester és Faix Csaba Fotó: Merész Márton


Kedvezmények
A jégpálya belépőjegy egységesen 1950 Ft, amiből az Énbudapestem applikációval 15% kedvezményt kaphatunk. 72 órás Budapest Card-dal egy alkalommal ingyen korcsolyázhatunk.

Nyitva tartás és bővebb információk a Budapesti Karácsonyi Vásár és Városháza Téli Élményparkja online felületein találhatóak:
Weboldal:
https://budapestikaracsony.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/budapestchristmasfair
Instagram: https://www.instagram.com/budapestchristmasfair/