„Felfedeztek minket színészházaspárként…”

„Felfedeztek minket színészházaspárként…”

Sodró Eliza és Rusznák András. Színészházaspár. Hosszú ideig játszottak együtt a Radnóti Színházban, de sem ott, sem más játszóhelyeken nem gondolkodtak bennük a rendezők házaspárként. Aztán Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjében szerepük szerint is házaspárt alakítottak. Látszott, hogy megy ez nekik. Most egy nagyon izgalmas darab premierjében kaptak páros főszerepet. Ráadásul egy kétszemélyes darabban. A Loupe Társulat bemutatójának címe: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá. Először erről a fontos műről beszélgettünk. Aztán minden másról…

Sodró Eliza: A marketinganyagainkban is elmondjuk, hogy miről szól a darab. Fontos, hogy mindenki eldönthesse, hogy abban a pillanatban hol tart, neki való-e a darabunk. Például ha hasonló szörnyűséget élt át, elgondolkodhasson, hogy el bírja viselni, amit a színpadon lát, vagy nem tart még ott, hogy belegondoljon a saját sorsába?

Sodró Eliza és Rusznák András

Rusznák András: Nagyon fontos az előadásunk. Látni azt, hogy van olyan az életünkben, amit feldolgozni lehetetlen, mégis van tovább… Ez egy olyan gondolat, amelyért ezt a hivatást akartam csinálni. Ezt kerestem most az életemben. Ilyen élményeket, hogy továbblépjek, fejlődjek a pályán. Fontos dolgokról szeretnék beszélni, olyanokról, amelyek az embereket is érdeklik.

Sodró Eliza: Van egy táncunk a darabnak egy pontján, ott fizikailag is egymásba kapaszkodunk. Nagyon szeretem. Annyira szép metaforája ez egy emberi kapcsolatnak. Távolabb vagyunk és közelebb. Fontos, amikor az egyik tartja a másikat, aztán a másik az egyiket.

PODCAST // HALLGASD MEG!

Amit még megtudunk a podcastból:

  • Gondolatokat a színészlétről.
  • A színpad erejéről.
  • A házasság valódi szövetségéről.
  • A közös játék nehézségéről.
  • Példák hangzanak el a szakma szépségeiről, veszélyeiről és csapdáiról.
  • Arról, hogy milyen művekben érdemes szerepet vállalni.