TOP 5 bringás placc

A BudapestKids oldalunkon megkérdeztünk titeket, és a segítségetekkel felkutattuk az 5 legklasszabb bringás placcot a városban, ahol önfeledten lehet hajtani a kismotorokat, futóbicajokat, első, második stb. IGAZI bringákat, rollereket, egyéb szuper járgányokat.

A lista szubjektív és semmi esetre sem rangsor. Örömmel vesszük további olvasnivalók ajánlását posztunkhoz írt kommentben!

Fontos és sokan nem tudják, hogy bármelyik helyszínre eljuthatunk tömegközlekedéssel, a kisgyerek-járgányokkal felszerelkezve is. A BKK Üzletszabályzata szerint:

“A kisméretű, legfeljebb 41 cm (16”, azaz hüvelyk, illetve inch, vagy coll) külső kerékátmérőjű kerékpár valamint a roller, továbbá méretkorlát nélkül az összecsukott kerékpár, kézipoggyászként díjtalanul szállítható valamennyi járművön, amennyiben az utasok ruházatát, a jármű berendezéseit nem rongálhatja meg, illetve nem szennyezheti be.”

TOP 5 bringás placc
Fotó: BVA/Soós Bertalan
  1. Margitsziget

A Margitsziget egyfajta Jolly Joker, ha fővárosi családi program tervezésről van szó. A kisgyerekek számára ideális kerékpáros helyszínek közül sem maradhat ki, hiszen autós forgalomtól mentes belső útvonal hálózata remek terep a gurulásra. Ugyanakkor viszonylag nagy a gyalogos, ill. elektromos járműves, bringóhintós forgalom, de ez akár hasznos is lehet, segíthet a gyerekek közlekedési körültekintésre nevelésében. 

  1. Városligeti KRESZ park

A volt Közlekedési Múzeum helyszíne mellett elhelyezkedő óriási területű KRESZ-parkban már az egészen kicsik is elkezdhetnek ismerkedni a közlekedés logikájával, szabályaival, a nagyobbak a legkülönbözőbb közlekedési helyzeteket próbálhatják ki “élesben”, vagy épp autós üldözésbe is keveredhetnek… 

  1. KRESZ-pálya a Fenyves parkban (II. kerület, Pasarét)

A budai oldalon a második kerületi Nagy Lajos téri Fenyves park Pasaréti úthoz közel eső, fás, árnyas részén ugyancsak a közlekedési szabályokkal, szituációkkal, táblákkal, felfestésekkel ismerkedve hajthatják a kismotorokat, futóbucajokat, rollereket, pedálos bringákat a gyerekek.

  1. Duna-korzó (V. kerület)

Az ugyancsak számtalan célra ideális Duna-korzó szintén remek terep lehet a legkisebb bringásoknak. Délelőtti, kora délutáni órákban teljes nyugalomban járhatjuk be a turisták kedvenc, de ezekben a kevésbé frekventált időszakokban már-már elhagyatott helyszínét, ahol minket, fővárosi lakosokat is várnak a kisbicajokkal klasszul kerülgethető fák, a széles, autóktól teljesen mentes térköves út, a mellettünk időnként elrobogó 2-es villamos és nem utolsó sorban a pazar panoráma.

  1. Rákóczi Kert – Családok Parkja (Csepel)

A csepeli önkormányzat nagyszabású beruházásaként létrejött korszerű, annak tisztaságát, a parkban pihenők nyugalmát biztosító “szigorú” házirend mentén üzemeltetett park minden igényt kielégít, ha a friss levegőn töltött családi szabadidőről van szó. Többek között bringázni, futóbicajozni, kismotorzni is jó szívvel ajánljuk.

Facebook oldal

+1. Megnyitott pesti alsó rakpart

A nyári hétvégéken a gyalogosok, kerékpárosok számára megnyitott pesti alsó rakpart kihagyhatatlan a “kis szelíd motorosok”, gyerekek és örök gyerekek számára: legalább egyszer végig kell hajtani a Duna partján, a máskor forgalmas úton!

TOP 5 bringás placc