Kulturális befogadótér a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

Kulteátrum néven indította meg műsorfolyamát Óbuda legújabb kulturális befogadóhelye. A színház előadásainak a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum színpada ad otthont, amelyen novembertől rendszeresen láthatók online közvetítések során is produkciók. A repertoárban leginkább monodrámák, verses estek és kamaradarabok kapnak helyet, megjelenési lehetőséget adva budapesti, vidéki és határon túli társulatok számára is.

Az ősz elején megnyílt új teátrum Óbuda szívében kíván új, színházi élményeket nyújtani az irodalomra, művészetekre nyitott közönségnek. A szeptemberi és októberi, sikeresen debütáló előadásokat követően azonban a szigorítások miatt rögtön be is kellett zárnia a kapuit – hogy aztán online közvetítéseken keresztül szolgáltathasson további előadásokat, minden korosztály számára.

A soron következő produkció november 20-án Csokonai Vitéz Mihály Dorottyája, amelyet a Csavar Színház állít színpadra, Gál Tamás színész-rendező koncepciója mentén. Ezt követi november 21-én az Erzsébet királyné utolsó óráját bemutató Szerelmünk, Sisi című monodráma Gubik Ági előadásában, majd november 27-én este Petőfi Sándor remekműve, Az apostol – méghozzá a Kulteátrum művészeti vezetője, Borbély Sándor színművész által 17 karaktert helyezve a színpadra.

Kulturális befogadótér a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
Borbély Sándor Az apostol c. előadásban (Fotó: Kulteátrum)

A fentiekből látható, hogy az előadók között egyaránt megtalálhatók a szakmában hosszú ideje gondosan alkotó művészek, valamint pályakezdő színészek is. A két hónapos nyitva tartás alatt fellépett például Fullajtár Andrea, Gubik Ági, Besenczi Árpád, Bezerédi Zoltán, Borbély Sándor, Csuja Imre és Dégi János is.

Az előadásokat online közvetítéseken keresztül lehet követni, amelynek részleteiről a színházhonlapján és Facebook oldalán található meg minden információ. Az online jegyár 1000 Ft, a jegyek a TIXA és a jegy.hu oldalán keresztül vásárolhatók meg.

Kulturális befogadótér a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
Dégi János (Fotó: Kulteátrum)