Budapesti futókörök is részt vesznek az országos Futókörök Napján!

A hétvégén ismét nagyszabású országos aktív napot tart az ország. A tavaly először megrendezett Futókörök Napja sikersztorija folytatódik. Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával. Ezen futókörök várják a mozogni vágyókat, egyben a szervezők mindenkit arra ösztönöznek, hogy vállaljanak lakóhelyükhöz közel egy-két kilométert. „Ez kétségkívül egy sikeres kezdeményezés. Tavaly az ország 10 helyszínén 23.313 kilométert teljesítettek a futók. Idén 15 helyszínen minden bizonnyal nagyobb lesz az aktivitás.” – mondta Péter Attila, a SZEOSZ elnöke. „A pandémia alatt a versenyeken, rendezvényeken résztvevők száma ugyan egy picit megcsappant, de jó azt látni, hogy ismét egyre aktívabbak a futók. Bízom benne, hogy ez a Futókörök Napján is érzékelhető lesz” – tette hozzá az elnök.

Budapesti futókörök is részt vesznek az országos Futókörök Napján!
Legyen trendi a sportos és egészséges életmód / ©Mozgásvilág

Futni bárhol lehet, nem!?

És, hogy mi értelme van a futókörök létesítésének, ha futni bárhol lehet? Révész Máriusz véleménye szerint nagyon sokan fognak elkezdeni rendszeresen futni azért, mert ott van mellettük a futókör. Ha könnyen elérhetők ezek a pályák, ha munka előtt és munka után le tudnak menni az emberek futni, és utána otthon zuhanyozhatnak, akkor biztos sokan élnek majd a lehetőséggel. Egy napindító, reggeli futás után nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban telik a nap, éppen ezért hatékonyabb a munkavégzés is. Az a cél, hogy trendivé váljon a mozgás, hogy változzon a szemlélet és ne azt mondogassák, hogy a férfi 100 kilótól kezdődik.

Budapesti futókörök is részt vesznek az országos Futókörök Napján!
Futókör a lakóhelyünk közvetlen közelében / ©Mozgásvilág

Futókörök Napja

Szombaton Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Pápán, Egerben, Székesfehérváron, Sárváron, Szegeden, Miskolcon, Szolnokon, Kiskőrösön, Dabason és három fővárosi kerületben (a kőbányai Sportligetben, a békásmegyeri Táncsics Mihály parkban és a pestszentlőrinci Havanna úti lakótelepen) zajlik majd a verseny, délelőtt 9 és délután 5 óra között.

Indulsz?