Szelíd lábbalhajtósok foglalják el a Hősök terét

A Levegő Munkacsoport idén újra megrendezi az Európai Autómentes Naphoz kapcsolódó Szelíd Motoros Felvonulást, melynek keretében egy és hat év közötti gyerekek lábbal hajtható kismotorjaikkal és futóbiciklijeikkel veszik birtokba a Hősök terét.

Szelíd lábbalhajtósok foglalják el a Hősök terét
© Levegő Munkacsoport

Szelíd Motoros Felvonulás

2022. szeptember 24-én, szombaton tíz órára várják a szervezők azokat a kisgyermekes családokat, akik a lezárt Hősök tere körül örömmel vesznek részt saját kismotorjaikkal vagy futóbiciklijeikkel egy-két kör megtételében, és a végén még moci emelésre is sor kerül.

„A felvonulás célja, hogy megmutassuk, a jövő nemzedéke egy tisztább, egészségesebb környezetben szeretne felnőni, ezzel együtt fontos figyelembe vennünk, hogy ők lesznek a jövő kerékpárosai” – mondta Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport projektvezetője és a program egyik szervezője.

Utoljára 2015-ben rendezte meg a civilszervezet a felvonulást, azóta többen átvették az ötletet, most hosszabb kihagyás után bíznak abban, hogy idén is hatalmas népszerűségnek örvend a felvonulás, és több száz kisgyermekes család veheti birtokba a teret.

A rendezvényről bővebb információ itt érhető el.